fbpx Vis oss at dere har bein i nesa, NSF! Hopp til hovedinnhold

Vis oss at dere har bein i nesa, NSF!

Bildet viser de nye 200 kroners-sedlene fra Norges bank

NSF-leder Lill Sverresdatter Larsen bør spikre gode lønnsavtaler nå, i stedet for å vente til krisen er over.

I Norge er vi over 120 000 sykepleiere som har satt sin lit til Sykepleierforbundet. Vi betaler månedlig kontingent og stoler på at de skal kjempe for våre rettigheter.

 Ikke i ryggen

Vi er mange som nå kjenner på en skuffelse. En skuffelse over at vi opplever at vi ikke har forbundet vårt i ryggen, i det som er en nasjonal krise. Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen uttaler til Sykepleien på Facebook at «sykepleiere er trent til å håndtere denne situasjonen».

Vi er riktignok trent i å håndtere smittevernsutstyr og ulike typer smittsomme sykdommer. Men når ble vi trent i å håndtere en nasjonal krise? Videre uttaler hun at «sykepleiere bør få en kompensasjon, men det er ikke aktuelt nå». Det er vel akkurat nå NSF og forbundsleder bør spikre fremtidige gode lønnsavtaler og rammer for oss? For Norges økonomi vil omsider bli mobilisert igjen.

Virvlende smitterisiko 

Alle som er utdannet sykepleiere, er pliktige i å bidra i en krisesituasjon, og dette gjelder vel også forbundsleder? Lurer på om hun selv ville ha akseptert å stå midt i den virvlende smitterisikoen, i en 16 timers lang vakt, uten å få kompensasjon, risikotillegg og riktig lønn for jobben hun gjorde?

 Må motvirke sykepleierflukt

NSF sier at fokuset har vært på å mobilisere ressurser nok til å yte helsehjelp. Men kommunene våre har vært langt mer synlige i denne jobben. Nå må dere tenke helhetlig og sørge for at det ikke blir sykepleierflukt! Hvis dere ikke tar grep nå, frykter jeg at vi kommer til å mangle langt flere enn de 30 000 sykepleierne som Norge etter offisielle anslag vil mangle om få år.

Dette handler ikke om at vi ønsker å være usolidariske med tanke på jobben som skal gjøres. Den jobben står vi stødig i hver dag og til alle døgnets tider. Men dette er en bønn om å bli sett og hørt nå, siden mange sykepleiere nå frykter at innsatsen deres vil bli glemt når koronabølgen har lagt seg. NSF, vis oss at dere er ryggraden vår – jobb for oss mens vi jobber for hele Norge.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse