fbpx Høie: Galt å bare bruke alder for å velge hvem som skal få koronabehandling Hopp til hovedinnhold

Høie: Galt å bare bruke alder for å velge hvem som skal få koronabehandling

Helseminister Bent Høie (H) mener at en persons alder i seg selv ikke bør avgjøre om personen skal få koronabehandling, ved ressursmangel. 

– To 70-åringer kan være utrolig ulike. En kan være i en situasjon der man ikke tåler intensivbehandling, mens en annen kan ha helse som en 50-åring. Derfor har Stortinget vært tydelige på at alder ikke skal være et selvstendig kriterium, sa helseminister Bent Høie (H) på Politisk kvarter på NRK fredag morgen.

Torsdag kveld meldte NRK at Helsedirektoratet i et tidlig utkast til et notat om hvem som skal prioriteres til intensivbehandling for koronaviruset, i situasjoner der helsetjenesten er overbelastet, foreslo at pasienter over 60 år skal nedprioriteres.

Etter en høringsrunde ble dette forslaget forkastet.

Ikke selvstendig kriterium

Høie mener det er galt å bruke alder som et selvstendig kriterium. Han er likevel klar på at de har planer for hvem som kan bli nedprioritert i ekstreme situasjoner.

– Det kan for eksempel være en pasient som ligger på et sykehjem, som er veldig gammel og veldig skrøpelig, og som også i en influensasesong ofte ikke ville ha overlevd. Da blir det feil for den det gjelder, for familien og av helsetjenesten å sende den personen til et sykehus for en intensivbehandling som kanskje vil gjøre større skade enn nytte, og som samtidig tar opp plass for personer som har behov for den plassen, sier Høie.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse