fbpx Nå kan helsepersonell se covid-19-prøvesvar i kjernejournal Hopp til hovedinnhold

Nå kan helsepersonell se covid-19-prøvesvar i kjernejournal

Fra og med torsdag kan helsepersonell og pasienter få raskere svar på covid-19-test.

Så snart prøven er analysert, kan helsepersonell finne svarene under en nyopprettet fane i kjernejournal. 

Der ligger svar på alle covid-19-relaterte laboratorieprøver, både direkte viruspåvisning og antistoffanalyser som er tatt etter 1. januar i år, opplyser Norsk helsenett (NHN). 

Her kan du se hvilke prøvesvar som vil være tilgjengelige.

Samarbeid

Pasientene kan finne prøvesvarene ved å logge seg inn på Helsenorge.no.

Norsk helsenett (NHN) og Folkehelseinstituttet (FHI) har utviklet systemet på oppdrag fra Direktoratet for E-helse og Helse- og omsorgsdepartementet. 

Den akuttmedisinske kjeden

– Det er helsepersonell som har tilgang til kjernejournal, som har denne muligheten, sier Britt Randi Hanssen, kommunikasjonsrådgiver i Norsk helsenett (NHN) til Sykepleien.

Folkehelseinstituttet (FHI) opplyser på sine nettsider at hele den akuttmedisinske kjeden, det vil si allmennleger, legevakter, Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) og sykehus, har tilgang til kjernejournal via sine vanlige journalsystemer.

Et utprøvingsprosjekt for kjernejournal til sykehjem og hjemmetjenester er på gang i noen kommuner.

– Raskere informasjon

FHI presiserer at de samme personvernmekanismer gjelder for disse prøvesvarene som for de øvrige opplysningene i kjernejournal.

– Vi regner med at dette vil bidra til raskere informasjon til pasienten og helsepersonell. Dette er særlig viktig nå under pandemien, sier seniorrådgiver Astrid Løvlie i avdeling for smittevernregistre i Folkehelseinstituttet i en melding på FHIs nettsider.

– Heretter vil ikke bare lege som rekvirerer laboratorieundersøkelser få rask tilgang til analyseresultatene, men også annet helsepersonell som trenger det. Dette håper vi vil forenkle arbeidsprosesser, spare tid og øke pasientsikkerheten, sier Løvlie.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse