fbpx Solberg om Korona: – Vi kan ikke sette hele Norge i karantene Hopp til hovedinnhold

Solberg om Korona: – Vi kan ikke sette hele Norge i karantene

Korona var tema i Stortingets spørretime onsdag. 

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre kritiserer regjeringen for å ha vært for utydelig om hvordan viruskrisen skal håndteres.

Støre: – Utydelig og lite koordinert

Opposisjonslederen bombarderte statsminister Erna Solberg (H) med spørsmål om virushåndteringen da hun møtte til muntlig spørretime i Stortinget onsdag.

– Får kommunene råd, økonomi og instrukser som sikrer handling? Har vi det utstyret og de medisinene som trengs? Og er vi som nasjon rustet til å stå i denne krisen, som kan vare lenge? Min uro er at svarene på disse spørsmålene ikke er entydig ja, sa Støre.

Ifølge ham har helsepersonell, ordførere og andre fagfolk alle kommet med kritikk.

– Tiltakene er kommet for sent, har til dels vært lite konkrete, og informasjonen har framstått utydelig og lite koordinert, sa Støre.

– Bremse viruset

Solberg viste i sitt svar til at Norge står overfor en alvorlig situasjon, både med tanke på helseberedskap og konsekvenser for økonomien. Men jobb nummer én, fastholdt hun, er å bremse spredningen av viruset, slik at helsevesenet ikke blir overbelastet.

– Vi må være klar over at vi får større høyder. Og denne utviklingen kommer til å gi oss en topp, sa Solberg.

– Vi må sørge for å flate ut den toppen. Det er det aller viktigste vi gjør.


 


– Forstår forvirring

Sylvi Listhaug (Frp) spurte om Solberg hadde forståelse for at befolkningen kunne oppleve det forvirrende å håndtere anbefalingene rundt koronakarantene. 

– Jeg forstår at det er forvirrende. Samtidig kan vi ikke sette hele Norge i karantene. Det er noen av de valgene vi må gjøre på veien, sa Solberg.

– Prioritet nummer en er å sørge for at vi har et helsevesen som er i stand til å hjelpe folk, slik at det er færrest mulig som dør av denne sykdommen. Prioritet to er å sørge for at vi kommer ut av et slikt sykdomsforløp med bedrifter og et næringsliv som er robuste nok til at vi også har vekstkraft i økonomien i tiden fremover, sa hun.

For lang tid

Dagen før, på tirsdag, redegjorde helseminister Bent Høie (H) om koronasituasjonen for Stortinget. Høie fikk også kritikk fra flere opposisjonspolitikere, blant annet fra Rødts leder Bjørnar Moxnes:

– Det tok, etter vårt syn, for langt tid før helseministeren varslet at det kom nasjonale råd, sa han.

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre etterlyste etter redegjørelsen tirsdag konkrete planer for å sikre nok test- og beskyttelsesutstyr og legemidler.


 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse