fbpx Liten økning i antallet innlagte koronapasienter – ingen på respirator Hopp til hovedinnhold

Liten økning i antallet innlagte koronapasienter – ingen på respirator

Bildet viser en intensivavdeling ved Akershus universitetssykehus

Seks pasienter med koronasmitte er innlagt ved norske sykehus mandag. Det er to flere enn på fredag. Ingen av pasientene får respiratorbehandling.

Alle de seks pasientene er innlagt i helseregion Helse Sør-Øst, viser tall fra Helsedirektoratet. Blant dem er to pasienter innlagt på Ahus, en i Vestre Viken, en på Sørlandet sykehus, en på sykehuset Østfold og en på et privat sykehus som har avtale med helseregionen.

Helse Sør-Øst opplyser at en av pasientene er på intensivavdeling, men ikke på respirator:

Oppdateringen fra Helsedirektoratet viser at ingen av koronapasientene var på respirator på mandag. Det er første gang siden 10. mars at ingen koronapasienter får respiratorbehandling i Norge.

– Strålende innsats

Torsdag gikk antallet pasienter på respirator ned fra to til en, og mandag var altså tallet null.

– Dette er et resultat av den strålende innsatsen alle i Norge har lagt ned de siste fire månedene, og det viser at det er mulig å holde pandemien under kontroll når alle tar ansvar, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til VG.

Han understreker samtidig at dette ikke er tiden for å senke skuldrene, og at pandemien er på fremmarsj rundt om i verden.

Nytt dødsfall registrert

Tallet på innlagte var mandag to flere enn fredag, da det var fire koronapasienter på norske sykehus.

Mandag var det registrert 8981 koronasmittede personer i Norge, ifølge Meldingssystem for smittsomme sykdommer. 380 082 personer i Norge er testet for viruset.

Folkehelseinstituttet rapporterer i sin oppdatering mandag at det er registrert 253 dødsfall blant koronasmittede personer i Norge. Det er ett mer enn på fredag.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse