fbpx To av tre nordmenn positive til munnbind Hopp til hovedinnhold

To av tre nordmenn positive til munnbind

Person med munnbind

To av tre nordmenn er positive til bruk av munnbind. De fleste støtter nye tiltak, og få mener dagens retningslinjer er for strenge.

Det er undersøkelsen Norsk koronamonitor fra Opinion som viser disse funnene.

– En klar trend er at nordmenn blir stadig mer positive til munnbind. To av tre er nå positive til bruk, mot én av tre i mai. Oslos innbyggere er mest positive, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion i en pressemelding.

Til sammen er 12 500 nordmenn spurt i undersøkelsen.

Seks av ti har kjøpt munnbind

Seks av ti oppgir at de har kjøpt munnbind i løpet av koronapandemien. Dette er en oppgang på 10 prosentpoeng siden august.

– Vi står overfor en smittebølge nummer to flere steder i Europa. Nordmenn har lenge fryktet en ny smittetopp i Norge til høsten, og folk flest støtter tiltakene for å unngå det, sier Nora Clausen i Opinion.

Støtter skjenkestopp og gjesteregistrering

I forrige uke oppga nærmere ni av ti nordmenn at de stiller seg positive til at utesteder registrerer gjestene, og to av tre nordmenn støtter fremdeles skjenkestopp ved midnatt. Stadig flere dropper også planer om julebord, viser undersøkelsen.

15 prosent er enige i at retningslinjene fra myndighetene er for strenge, mens 72 prosent er uenige. 13 prosent svarer verken eller.

Andelen som synes de er for strenge, har falt med 2 prosentpoeng siden august og 7 prosentpoeng siden juni.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse