fbpx Nye karanteneregler Hopp til hovedinnhold

Nye karanteneregler

Bent Høie (H) leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

Færre må gå i karantene fra og med 1. juni.

Fra 1. juni må ikke lenger alle nærkontakter til en med bekreftet covid-19 i karantene.

– Endringen betyr at færre personer må gå i karantene enn tidligere. Fra 1. juni er det personer i samme husstand med en som er smittet, og personer som har hatt tilsvarende nær fysisk kontakt, som må i karantene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie, ifølge en pressemelding fra regjeringen.

For andre nærkontakter skal det holde at de blir testet på dag tre og sju.

Dråpe- og kontaktsmitte

Koronaviruset, SARS-CoV-2, smitter hovedsakelig via dråpe- og kontaktsmitte. Det er derfor viktig å redusere kontakthyppigheten, men fra 1. juni letter altså myndighetene på reglene. Tidligere har alle nærkontakter til en med bekreftet smitte, måttet gå i hjemmekarantene. Blant annet har det da ikke vært mulig å gå på skole eller jobb. 

Folkehelseinstituttet har informasjon om hva hjemmekarantene innebærer. Les mer her: Avstand, karantene og isolering

Jobbreiser i Norden

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Men fra 1. juni kan man reise på jobbreiser i hele Norden. Det er i tilfelle den enkeltes ansvar, eventuelt i samråd med arbeidsgiver, å vurdere om jobbreisen er strengt nødvendig.

Regjeringen anbefaler også å undersøke om reiseforsikringen er gyldig.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse