fbpx Er det riktig å sende oss ut i praksis nå? Hopp til hovedinnhold

Er det riktig å sende oss ut i praksis nå?

Kjære universiteter og høyskoler rundt om i landet. Det er på tide at vi som er sykepleierstudenter får sagt hva vi mener om å bli sendt ut i praksis i disse koronatider.

Først vil jeg si at jeg har forståelse for at vi befinner oss i en vanskelig situasjon og at helsevesenet er presset på ressurser. Dere prøver sikkert å gjøre det dere mener er best, men er det egentlig riktig å sende oss – studenter – ut i praksis nå? Jeg mener det er feil av flere grunner.

Uforsvarlig bruk

Torsdag i forrige uke var hele klassen samlet – tett i tett – på skolen. Flere hadde vært i utlandet, og noen ble satt i karantene dagene etter at Folkehelseinstituttet lanserte sine anbefalinger.

Basert på at vi var samlet kan potensielt 50 personer være smittebærere av koronaviruset uten selv å merke symptomene. For man kan jo være smittet uten å bli syk. Likevel ble vi sendt ut i praksis.

Kan være smittebærere

Det er sikkert flere universiteter og høyskoler som sender studenter ut i praksis i disse dager rundt om i landet. Jeg mener at det ikke er riktig å gjøre det.

Mange studenter blir også sendt ut til de aller mest sårbare pasientgruppene noe som kan føre til at smitten sprer seg og at folk i verste fall dør. Og dét uten at studenten selv er klar over det.

Spare ressursene

Sykepleierstudenter er en viktig ressurs, og vi blir nå bedt om å holde oss i beredskap. Mange av oss ønsker å stille opp og hjelpe til der vi kan. Men å sende ut alle samtidig innebærer at vi ikke har reserver igjen dersom smitten sprer seg. Jeg mener man bør være sparsom og holde igjen der man kan slik at vi har noen reserver på lager når det trengs. Å bruke opp alle sykepleierstudentene på samme tid mener jeg er dumdristig.

Jeg har derfor følgende å si: Utsett praksis! Be oss om å holde oss hjemme og utenfor smittefare. Ha oss heller i beredskap til den dagen det virkelig er behov for oss. For den dagen kommer helt sikkert.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse