fbpx Regjeringen vil sette av 400 millioner kroner til tiltak for sårbare barn Hopp til hovedinnhold

Regjeringen vil sette av 400 millioner kroner til tiltak for sårbare barn

Engstelig barn som gjemmer ansiktet i hendene.

Regjeringen foreslår å bruke 400 millioner kroner på en tiltaksbakke for sårbare barn og unge som er rammet av koronatiltakene, melder NRK.

Forslaget vil komme som en del av revidert nasjonalbudsjett, og pengene skal blant annet gå til bedre helsetilbud til barn og unge gjennom sommeren og aktiviteter på skolen og i sommerferien.

– Vi vet ikke hvor mange som har fått ekstra utfordringer, men vi vet at det er mange som har det vanskelig. Regjeringen er opptatt av å gjøre mer for de sårbare ungene, og jeg håper og tror at dette er tiltak som vil gjøre livet lettere for dem, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

170 millioner kroner skal fordeles på kommunene. Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier disse skal brukes til tiltak som intensivopplæring, sommerskole eller ekstra lærere for at elever skal kunne ta igjen det de har tapt på at skolene har stengt.

En del av tiltakspakken er også ekstra politisatsing på forebyggende arbeid mot nettovergrep. Det skal også bevilges ekstra midler til konfliktråd for ungdom og oppfølging av barn på asylmottak.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse