fbpx Korona la en demper på NSFs markering av sykepleierdagen Hopp til hovedinnhold

Korona la en demper på NSFs markering av sykepleierdagen

Bildet viser noen få fremmøtte ved Ullevåls hovedinngang

Koronatiltakene gjorde at NSFs storstilte markering av sykepleierdagen ble nedskalert. På Ullevål sykehus i Oslo holdt NSF-lederen appell for trommekorpset og en håndfull fremmøtte.

Klokken 10 på Oslo universitetssykehus, Ullevål, startet NSF Oslos trommekorps sin entusiastiske marsj rundt på sykehusområdet.

bildet viser NSF Oslos trommekorps

Snøfnuggene lekte i lufta, og de fremmøtte barnehagebarna satt med luer og votter i vognene sine, til tross for at kalenderen viste 12. mai 2020, Florence Nightingales 200-årsdag og den dagen da alle sykepleiere skulle feire at de gjør livene til oss alle så mye bedre.

Det var den internasjonale sykepleierdagen i det året som Dr Tedros, generaldirektøren i Verdens helseorganisasjon, hadde sagt skulle være sykepleierne og jordmødrenes år. Men så ble det i stedet koronaens år.

bildet viser barnehagebarn som ser på trommekorps

– Vi hylles fordi samfunnet trenger oss

Vel framme foran hovedinngangen ved Ullevål sykehus, stanset korpset og lederen av Norsk Sykepleierforbund (NSF), Lill Sverresdatter Larsen, holdt en kort appell i anledning dagen. Siden det bare var en håndfull mennesker rundt hovedinngangen, ble det naturlig at hun også henvendte seg til trommekorpset.

Bildet viser Lill Sverresdatter Larsen

– Det er fint med hyllest. Men hyllesten er ikke fordi sykepleierne i seg selv trenger den. Vi hylles fordi samfunnet trenger oss, sa hun, og høstet applaus.

Etterpå tok Larsen trikken ned til sykepleiernes hus i Tollbugata hvor det reviderte nasjonalbudsjettet ventet på at hun skulle gjennomgå det med et kritisk sykepleierblikk.

Og seinere på dagen skulle det bli lansering av NSF-ledelsens egen podcast (Sykepleierpodden) om sykepleie, samfunn og helse.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse