fbpx Alle lønnsoppgjør utsettes til høsten Hopp til hovedinnhold
Lønnsoppgjøret 2020:

Alle lønnsoppgjør utsettes til høsten

Lill Sverresdatter Larsen, NSF-leder

Koronaviruset har enn så lenge satt en stopper for årets lønnsoppgjør, som skulle startet nå. Alle tariffavtaler er derfor forlenget til 15. september.

Etter planen skulle Unio – som er hovedorganisasjonen NSF er en del av, startet sine forhandlinger i dag, 1. april, og i morgen. 

På grunn av koronaviruset er imidlertid alle lønnsforhandlinger avlyst. Dagens tariffavtaler som gjelder sykepleiere, skal fortsette å gjelde frem til 15. september.

Hovedoppgjør

Årets tariffoppgjør er et hovedoppgjør. Det betyr at arbeidsgivere og arbeidstakerorganisasjoner skal forhandle om hele den gjeldende tariffavtalen.

NSFs forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen sier til Sykepleien at partene ikke er i stand til å gjennomføre et tariffoppgjør i dagens situasjon med koronavirus. Hun mener derfor det var riktig å utsette forhandlingene.

Så når ser NSFs forbundsleder for seg at forhandlingene kan starte opp i henholdsvis KS, Spekter, Oslo, Virke, NHO og Staten?

– I KS har man sagt at man starter etter at frontfaget er ferdig. Dagens avtale, som skulle utløpt første mai, er forlenget til 15. september. Datoene for oppstart er noe partene i det enkelte tariffområde blir enige om, sier Larsen.

Om det blir lokale forhandlinger, vil ifølge Larsen blir avklart i de sentrale forhandlingene.

Korona har gjort sykepleierne synlige

– Har sykepleierne fått ekstra gode argumenter for å forhandle opp lønna på grunn av koronakrisen?

– Ja, man får tydeliggjort hvilken kompetanse sykepleierne har, og hvor avhengig samfunnet er av denne. I tillegg har situasjonen tydeliggjort bemanningsutfordringer og manglende ressurser i sektoren, sier Lill Sverresdatter Larsen.

Forbundslederen forsikrer sykepleierne om at når lønnsoppgjøret til slutt starter, er NSF klare.

– Medlemmene kan være trygge på at vi kommer tilbake med våre klare krav når denne situasjonen er over og lønnsforhandlingene er i gang, sier Larsen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse