fbpx Helsedirektoratet ber helsepersonell være forsiktige etter utenlandsferie Hopp til hovedinnhold

Helsedirektoratet ber helsepersonell være forsiktige etter utenlandsferie

Overfylt strand i Polen

Egne reiseråd oppfordrer helsepersonell og deres arbeidsgivere til å være ekstra forsiktige etter utenlandsreiser og besøk fra utlandet.

Det er i dag få koronapasienter på norske sykehus og i kommunehelsetjenesten, en situasjon assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad håper fortsetter etter sommerferien.

– Vi ønsker at det fortsatt skal være slik etter sommerferien, og derfor er det viktig at helsepersonell er ekstra påpasselige etter å ha vært på ferie, understreker han i en pressemelding.

Helsedirektoratet ønsker at helsepersonell skal unngå situasjoner der de bringer smitte inn i helseinstitusjonene eller i pasientens/brukerens hjem.

De gir derfor følgende reiseråd til ansatte og arbeidsgivere i helsetjenesten:

  • Ansatte i helsetjenesten som velger å reise til «grønne land» utenom Norden, bør testes etter hjemkomst og før de har nær kontakt med pasienter eller brukere. De bør også ha en særlig årvåkenhet ved eventuelle symptomer. For øvrig vises det til faglige råd på FHIs nettsider.
  • Ansatte som mottar besøk i sitt hjem fra karantenepliktige land, bør være særlig oppmerksomme på smittefare. Personellet bør ha en dialog med sin arbeidsgiver om besøket i forkant, slik at det kan tas nødvendige forholdsregler for å unngå økt risiko for overføring av smitte.
  • Arbeidsgiver bør ha et system for å kartlegge om ansatte og vikarer som har pasientnært arbeid, har vært eksponert for SARS-CoV-2 eller vært på utenlandsreise siste ti dager.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse