fbpx Stavanger universitetssykehus tilbake i normal drift Hopp til hovedinnhold

Stavanger universitets­sykehus tilbake i normal drift

Sykepleier med verneutstyr.

Ingen av de testede ved intensivavdelingen ved Stavanger universitetssykehuset, testet positivt for covid-19. Nå er det Ahus og UNN som sporer smitte etter at ansatte har testet positivt.

Mandag denne uken ble det kjent at en ansatt tilknyttet intensivavdelingen og postoperativ avdeling, testet positivt for covid-19. Sju ansatte ble satt i karantene og ø-hjelpspasienter ble sluset til Haugesund eller Haukeland der det var mulig.

Sykehuset satt i tillegg i gang med testing av ansatte og pasienter som hadde vært i kontakt med den smittede. Da Sykepleien snakket med klinikksjef, Geir Lende, på tirsdag, ville han ikke si noe om det var en sykepleier som var smittet.

Les her: Ansatt smittet på intensivavdelingen på Stavanger universitetssjukehus

Ingen positive prøver

I dag, 1. oktober, melder sykehuset at alle testene som ble gjort ved intensivavdelingen og postoperativ avdeling, er negative. Det er altså ingen medarbeidere eller pasienter som testet positivt på covid-19.

– Smitteoppsporing og kartleggingen i forbindelse med at en medarbeider ved intensivavdelingen testet positivt på covid-19 mandag, anses dermed som fullført, skriver sykehuset på sine nettsider.

Sykehuset stoppet alle elektive operasjoner, men dette går som normalt igjen fra i dag, torsdag 1. oktober.

Sykehuset har også senket beredskapsnivået igjen, fra gult til grønt nivå.

Smitte også ved UNN og Ahus

30. september meldte NTB at 40 Ahus-ansatte var satt i karantene etter uventet koronafunn

– Dessverre er rundt 40 ansatte og et fåtall pasienter satt i karantene. Pasienten ble innlagt for noe over en uke siden, og kom fra et sykehjem i Oslo. Pasienten testet negativ ved innkomst, sier Boye Lindhjem til VG.

Sykehjemmet pasienten kom fra, samt bydelsoverlegen, ble varslet – ettersom sykehuset ikke visste om pasienten ble smittet før eller etter ankomst til Ahus.

Også ved Universitetssykehuset i Nord-Norge har en person fått påvist smitte av koronavirus. Så langt er 18 personer satt i karantene. Karantenen gjelder for fem pasienter, fem pårørende og åtte ansatte, skriver VG.

Personen som testet positivt, har vært på reise i helgen og var på jobb uten symptomer tidlig i uka. Onsdag fikk personen symptomer, dro hjem og testet seg.

En deltidsansatt ved UNN Harstad er også smittet, men har ikke vært på jobb.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse