fbpx Italienske sykepleiere: – Vi forblir på post Hopp til hovedinnhold

Italienske sykepleiere: – Vi forblir på post

Bildet viser en collage med bilder fra Instagram.
IORESTOINCORSIA: Eller på norsk: Jeg forblir på post. Italienske helsearbeidere deler bilder med klart budskap. Foto: Instagram/Monica Hilsen

– Du forblir hjemme. Det er det klare budskapet fra italienske helsearbeidere.

Italia har 35 713 bekreftede tilfeller av smitte med SARS-CoV-2. Nesten 3000 mennesker er døde, ifølge Verdens helseorganisasjon.

12. mars innførte styresmaktene i praksis portforbud for sine 60 millioner innbyggere. Unntatt er blant annet helsearbeidere. På Instagram poster de bilder av at de forblir på vakt, samtidig som de bønnfaller andre om å bli hjemme.

Fra Bari til hele Italia

Slagordet «Io resto in corsia, tu resta a casa» eller «vi forblir på post, du forblir hjemme» ble laget på Ospedale Clinico i Bari, på adriaterhavskysten av Italia, og sprer seg nå på Instagram.

På denne måten forsøker helsearbeidere å få folk til å skjønne hvor viktig det er å bli hjemme, slik at spredningen av SARS-CoV-2 kan stanses. Viruset har satt italiensk helsevesen under voldsomt press.

Holder opp slagordet

Ospedale policlinico har mange typer ansatte, fra dem som står på gulvet til direktøren, stått frem med slagordet.

Se innlegg her:

Ospedale Clinico i Bari: @polibari2020

#iorestoincorsia

#turestaacasa

Floriana Terrafino jobber i akuttmottaket på Ospedale Clinico i Bari. En rapport fra henne kan du her: Man spøker for ikke å gråte

Operasjonssykepleierne: Vi blir på jobb for deg, du blir hjemme for oss

Bildet viser operasjonssykepleiere som holder opp et ark.
OPPFORDRING I GRØNT: Operasjon 3 på Rikshospitalet, her ved operasjonssykepleiere, anestesisykepleier og anestesilege, vil stoppe SARS-CoV-2 i å smitte flere. Foto: @operasjonssykepleierne

Vil bidra til å spre budskapet.

Operasjonssykepleierne, det vil si de som jobber på operasjon 3 på Rikshospitalet i Oslo, forsikrer at de blir på jobb. Men de har en innstendig oppfordring: Andre må bli hjemme.

Derfor deler de bilde på Instagram, der de holder frem en plakat med teksten: Vi blir på jobb for deg, du blir hjemme for oss!

Italiensk inspirasjon

Anne Melaas, som er ledende spesialsykepleier, forteller at inspirasjonen kommer fra italienske helsearbeidere. De deler bilder med oppfordringen: Io resto in corsia, tu resta a casa. Også helsearbeidere fra andre land har fulgt etter. 

Les: Italienske sykepleiere: - Vi forblir på post

– Vi ville ta den til Norge, forteller Melaas.

– Del videre

På operasjon 3, som til vanlig dekker fagfeltene øre, nese og hals, plastisk kirurgi og obstetrikk, prioriteres nå kreftpasienter, barn, keisersnitt og øyeblikkelig hjelp. Samtidig forbereder de seg, som resten av helsevesenet, på å ta imot mange smittepasienter.

Til Sykepleien sier Melaas at hun oppfordrer sykepleiere til å spre budskapet.

– Del bildet vårt, eller ta deres eget, sier hun.