fbpx Stoler vi på smittevernutstyret? Hopp til hovedinnhold
Sykepleiens lesere svarer

Stoler vi på smittevern­utstyret? Sykepleiens lesere svarer

Sykepleier med verneutstyr.

En UNN-ansatt ble nylig smittet etter å ha brukt en piratkopiert maske. Er sykepleiere redde for at smittevernutstyret de har fått utdelt, ikke holder mål? 

Fakta
Sykepleiens leserpanel
Illustrasjon av to figurer og snakkebobler

100 av våre lesere er samlet i et leserpanel som svarer løpende på aktuelle spørsmål. Panelet er rekruttert bredt. Både tillitsvalgte og sykepleiere fra et stort antall faggrupper innenfor sykepleie er med.

Heidi Smestad Hvaal

Fagsykepleier og hovedtillitsvalgt i Kongsberg kommune

Munnbind

– Ja, jeg opplever at sykepleiere kan være redde for utstyret. Vi har fått munnbind på sykehjemmet som tilsvarer kirurgisk munnbind type 2 (bildet). Ifølge arbeidsgiver er de kontrollert av Helse Sør-Øst og FFI, men jeg fikk likevel noen skeptiske henvendelser da disse kom.

Gabrielle Drageseth

Sykepleier på Hvittingfoss bo- og behandlingssenter

– Jeg opplever ikke at dette er et problem, men jeg jobber i hjemmesykepleien, og i min avdeling bruker vi ikke smittevernutstyr med mindre brukeren er syk eller er smittet. Følger basale smittevernrutiner, stort sett. Og dette fungerer veldig bra, ingen brukere eller ansatte er smittet der hvor jeg jobber. Må vi bruke smittevernsutstyr, bruker vi utstyr vi er trygge på.

Rolf-André Oxholm

Psykiatrisk sykepleier, OUS

– I OUS har vi hatt en episode med åndedrettsvern som viste seg å ikke være testet. De ble trukket etter massive tilbakemeldinger fra ansatte. Ellers opplever jeg at de som faktisk jobber med smittede pasienter, ikke er så bekymret, men har vennet seg til at det er litt forskjellige typer åndedrettsvern og munnbind om hverandre.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse