fbpx NSF avlyser alle kurs og konferanser for medlemmer Hopp til hovedinnhold

NSF avlyser alle kurs og konferanser for medlemmer

Olaug Flø Brekke, generalsekretær i NSF.

– Vi ønsker ikke å øke risikoen for spredning av smitte til helsepersonell som har en svært viktig rolle fremover, sier generalsekretær Olaug Flø Brekke.

– I samråd med politisk ledelse og beredskapsgruppen, har jeg i dag besluttet at vi, gjeldende fra og med i morgen, avlyser alle kurs og konferanser for medlemmer og tillitsvalgte.

Dette meldte generalsekretær Olaug Flø Brekke i Norsk Sykepleierforbund (NSF) i en e-post til alle avdelingene i forbundet i dag 9. mars.

Også faggruppelederne har fått samme melding.

Vil ikke bidra til smitterisiko

– Vi avlyser fordi vi ikke ønsker å bidra til at helsepersonell skal utsettes for unødig smitterisiko, sier Brekke til Sykepleien.

– Dessuten har vi lyttet til at helseforetakene har gitt klare styringssignaler om å unngå store samlinger av helsepersonell, sier hun.

I e-posten begrunnes avgjørelsen slik:

  • dels fordi vi ønsker å vise respekt for at flere helseforetak nå har sendt ut melding til sine ansatte om at de ikke skal delta på kurs og konferanser der mange sykepleiere er samlet fra flere foretak og institusjoner
  • dels er det en vurdering av at vi ikke ønsker å øke risikoen for spredning av smitte til helsepersonell som har en svært viktig rolle fremover

Beslutningen som er tatt gjelder fra i morgen 10. mars og en måned fremover.

Les også:OUS-ledelsen ber alle ansatte unngå reiser til utlandet

Økonomisk konsekvens

– Avlysningene har naturligvis en økonomisk konsekvens og som vi ikke får gjort noe med, skriver Brekke.

Det er den enkelte kursarrangør sin kontrakt med det enkelte hotell som regulerer hva som blir refundert eller ikke, skriver hun, og viser til avbestillingsfrister i kontrakten.

– Det samme gjelder reiser som i all hovedsak er bestilt eller kjøpt som billigste reise og som ikke gir refusjon ved avbestilling. NSF har dessverre ingen forsikringer som dekker slike utgifter, opplyser hun.

Dette gjelder også fylkesmøtene. 

Generalsekretær Brekke presiserer ytterligere:

– Den enkelte kurs- og konferansedeltaker vil naturligvis kunne sende inn reiseregning for reise- og oppholdsutgifter som eventulet har påløpt dem knyttet til kurs og konferanser de skulle delta på, selv om arrangementet avlyses, skriver hun.

– Det er kursarrangør, for eksempel, faggruppe, fylkeskontor eller avdeling, som må bære kostnadene for et kurs som likevel ikke blir gjennomført, understreker hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse