fbpx Er det greit at barnehagene åpner igjen til uken? Hopp til hovedinnhold
Sykepleiens lesere svarer

Er det greit at barnehagene åpner igjen til uken?

Sykepleien stilte følgende spørsmål til leserne: Barnehagene åpner igjen i løpet av neste uke, og fra 27. april skal første- til fjerdeklassinger komme tilbake på skolen. Er dette greit? Her er noen av svarene.

Therese Heggedal

Hovedtillitsvalgt, OUS

– Ja det er veldig greit! Barnehagebarn savner vennene sine og trenger et bedre pedagogisk tilbud enn vi klarer å gi hjemme. Skolebarna trenger å være en del av et sosialt nettverk. Det vi ser foreløpig er at barn er mildt rammet. Andre land i Europa har samme erfaring. Så blir det opp til barnehagene og skolene å finne gode løsninger for å gjøre det tryggest mulig. Korte dager, små grupper osv. Vi må forholde oss til anbefalinger fra Helsedirektoratet og FHI.

Kari Hanne Gjeilo

Kardiologisk sykepleier på St Olav hospital i Trondheim

– Ja, dette er greit. Det er viktig å ikke nøre opp under frykten i samfunnet, men at vi prøver å tenke på flere samfunnshensyn samtidig. Det er dessverre mange «privatpraktiserende smitteverneksperter» som bidrar til å skape frykt og usikkerhet.

Eli Ringen Reksten

Avdelingssykepleier på Haugesund sanitetsforeningens Revmatismesykehus

– Alle skjønner jo at avstand kan ikke overholdes i barnehage og småskole. Det vet jo de som bestemmer, også. Ergo har jeg en teori om at dette er en måte å komme oss videre på, i smittesammenheng. Vi har veldig lave smittetall i Norge. Med dette tempoet blir vi «aldri ferdige» med viruset i Norge. De vil vel ha fortgang, helsevesenet kan klare mange flere pasienter enn vi har nå. Vi må smitte flere. Tror dere ikke det er sånn? Så tar man ikke noe direkte hensyn til hvem man da smitter, altså hvem man «ofrer», om du vil. Dette er da kalkulert? Jeg kjenner at jeg verken er enig eller uenig, aner ikke hva jeg skal tro. Men alle de lærerne som nå tenker «men hvordan tror de vi skal holde avstand?» kan bare slå det fra seg med en gang. Avstand er utopi blant unger.

Fakta
Sykepleiens leserpanel
Illustrasjonen viser to figurer og snakkebobler

100 av våre lesere er samlet i et leserpanel som svarer løpende på aktuelle spørsmål. Panelet er rekruttert bredt. Både tillitsvalgte og sykepleiere fra et stort antall faggrupper innenfor sykepleie er med.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse