fbpx Rektor på Karolinska anbefaler munnbind Hopp til hovedinnhold

Rektor på Karolinska anbefaler munnbind

Illustrasjonen viser helsepersonell med munnbind.

Mener den beskyttende effekten ikke lenger er noe å diskutere.

Norske Ole Petter Ottersen er rektor ved Karolinska institutet i Stockholm, som blant annet utdanner sykepleiere og jordmødre.

Når studentene nå kommer til campus, anbefaler han dem å bruke munnbind i situasjoner der det er vanskelige eller ikke mulig å holde sosial avstand. Dette skriver han i sin blogg.

Ottersen er lege og var tidligere rektor ved Universitetet i Oslo.

Går lenger enn myndighetene

«Ved å gjøre dette», skriver han, «tar vi et standpunkt om at effekten av ansiktsmasker ikke lenger er noe å diskutere».

Dermed går Ottersen lenger enn svenske myndigheter, som så langt ikke anbefaler munnbind.

Men Anders Tegnell, Sveriges statsepidemiolog, sier i SVTs «Morgonstudion» at de holder et øye med munnbind og at situasjonen kan endre seg. Dette ifølge NTB.

Oslomet ønsker munnbind

I Norge er det forventet at regjeringen vil komme med anbefalinger om munnbind i dag, fredag 14. august.

For to uker siden sa rektor på Oslomet, Curt Rice, til VG at han mener myndighetene bør anbefale munnbind i klasserom og på kollektivreiser.

Han sa også at Oslomet vurderer å anbefale studentene å bruke munnbind, men at han tror det blir vanskelig å følge rådene uten anbefalinger fra offentlig hold.

Tar høyde for luftsmitte

Rektor Ole Petter Ottersen på Karolinska skriver i sin blogg at han tar utgangspunkt i at SARS-CoV-2 kan spres gjennom luft, ikke bare som store dråper, men også som aerosoler. Han peker også på at Karolinska institutet er et medisinsk universitet og en internasjonal campus med mange ulike typer fag.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse