fbpx Storbritannia har overvurdert koronadødstallene Hopp til hovedinnhold

Storbritannia har overvurdert koronadødstallene

Bildet viser prins William som møter frivillige til covid-19-vaksineforsøk på universitetet i Oxford

Ifølge en ny studie regnes alle dødsfall i Storbritannia som koronarelaterte dersom avdøde på et tidspunkt har hatt viruset, noe som bidrar til statistikkfeil.

Studien ble publisert av Centre for Evidence-Based Medicine torsdag. I artikkelen heter det at Public Health England (PHE) lager sin statistikk gjennom ganske enkelt å sjekke om alle som har testet positivt for koronaviruset, fortsatt er i live.

Dermed blir ingen i Storbritannia formelt sett friskmeldte – og til slutt vil alle 292 000 som har hatt viruset, bli regnet som koronadødsfall, uavhengig av hva de faktisk dør av.

– En pasient som har testet positivt, men er blitt behandlet og utskrevet fra sykehus, regnes fortsatt som et koronadødsfall selv om vedkommende fikk hjerteinfarkt eller ble påkjørt av en buss tre måneder senere, skriver artikkelforfatterne.

De ber om at den misvisende tellemåten endres. Storbritannia har ifølge offisielle tall hatt 45 000 dødsfall i forbindelse med koronaviruset, som er det tredje høyeste antallet i verden.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse