fbpx TikTok Doc: Danser seg inn i amerikanernes hjerter Hopp til hovedinnhold

TikTok Doc: Danser seg inn i amerikanernes hjerter

Bildet viser Jason Campbell og Grace Choi.
SELFIE FRA TIKTOK DOC: «... and you thought she couldn’t dance. But 1 million views later you realized she’s got the juice. (sorry, I meant after 2 million views ... and by 2 million I mean 3 million and by 3 I mean 4 million!)». Her er Jason Campbell med sykepleier Grace Choi. Foto: Jason Campbell/AFP/NTB Scanpix

En dansende anestesilege får det til å rykke i kroppen til slitne helsearbeidere.

Med cha-cha slide og corona foot shake tar han sosiale medier med storm. TikTok Doc, eller Jason Campbell, er en 31 år gammel lege som spesialiserer seg i anestesi på Oregon Health and Science University i Portland. Han står midt i USAs koronamareritt. Der bruker han dans for å holde humøret oppe.

«No hand shaking allowed but that won't stop us», skriver han på Twitter. «We present you the corona foot shake.»

Hva det innebærer, er lettest å se med egne øyne, som her fra Instagram:

Selv om det bare er fem minutter

Campbell er, ifølge nyhetsbyrået AFP, overveldet over all oppmerksomheten han får. 

«I helsevesenet ser vi mye som er trist og alvorlig», sier han. «Også vi har behov for noe som lar oss forbli mennesker, holde oss friske og som gir oss mulighet til å smile eller le. Selv om det bare er snakk om fem minutter i løpet av en tolvtimersvakt.»

Får med seg kolleger

Leger, sykepleiere og andre helsearbeidere danser sammen med ham, ikke alle like rytmiske. Til AFP forteller Campbell at de var motvillige i starten, men at de ble med på leken etter alle de positive reaksjonene.

Sjefen hans sier Campbell har en energi og karisma som er smittsom.

Egentlig begynte han å lage videoene for å nå unge, og særlig svarte unge. Han ville motivere dem til å følge drømmene sine og gjøre dem bevisst på at også de kan bli leger. Men han traff raskt et mye bredere publikum, som sier han tilbyr et avbrekk i en tung tid.

I et intervju med Fox News sier Campbell selv:

«Covid-19 og koronaviruset er veldig alvorlig. Videoene gjør det ikke mindre alvorlig. Men de gir en mulighet for at folk kan smile, og at vi kan smile.»

Bildet viser Jason Campbell.
VIL NÅ UT TIL UNGE: «Noen spurte meg: Hvorfor TikTok?", skriver Jason Campbell på Instagram. «I 20 år har jeg ønsket å se flere kvinnelige leger, flere svarte mannlige kirurger og kvinnelige ledere. Så jeg måtte møte de yngste der de er. Nå kan vi ha de diskusjonene». Foto: Jason Campbell/AFP/NTB scanpix

Er det sykepleiere som danser?

Sykepleien lager video med dansende sykepleiere og vil gjerne ha bidrag! 

Har du en video å sende, eller har du spørsmål? Send e-post til siv.johanne.seglem@sykepleien.no.

Er det greit at barnehagene åpner igjen til uken? Forrige artikkel Covid-19: NEWS2 kan identifisere de svært alvorlig syke Neste artikkel