fbpx Koronatilbud: Full stilling – og gratis mat Hopp til hovedinnhold

Koronatilbud: Full stilling – og gratis mat

Ann Iserid Vik-Johansen, foretakstillitsvalgt ved Sykehuset Telemark
IVARETATT: – Vi opplever at arbeidsgiver ønsker å ta vare på ansatte i en tøff periode, sier foretakstillitsvalgt Ann Iserid Vik-Johansen utenfor sykehuset i Skien. Smitteteltet er nettopp satt opp. Der skal pasienter med mistanke om koronavirus tas imot.   Foto: Fredrik Nordahl/Varden

Tirsdag startet ordningen med gratis mat til dem med lange arbeidsdager. Tilbudet om fulle stillinger kommer mandag. – Kriser tvinger frem nye løsninger, sier Ann Iserid Vik-Johansen, foretakstillitsvalgt i Telemark.

– Det er noen lyspunkter, selv om vi ikke hadde ønsket at det skulle komme i forbindelse med en sånn situasjon, sier Ann Iserid Vik-Johansen, foretakstillitsvalgt på Sykehuset Telemark.

– I kriser tvinger det seg frem nye løsninger på ting.

– Alle i somatikken kan få full stilling

– Det første er at alle sykepleiere går opp i full stilling, med mindre de ikke har helse til det, eller at det ikke går av sosiale årsaker. Men utgangspunktet er at alle kan få full stilling.

Ordningen gjelder fra mandag 23. mars.

– Tilbudet gjelder for dem som jobber i somatikken. Psykiatrien har ikke personelletterspørsel nå, for der er det få pasienter for tiden, sier Vik-Johansen.

– I somatikken trengs alle mann til pumpene. Alle i somatikken med deltid får altså gå opp i stillingsprosent.

Vik-Johansen tipper at det vil dreie seg om over 500 sykepleiere.

– Vi er jo dårligst i landet på heltid, vi er kjent for det. På sengepostene er det nesten ingen sykepleiere i full stilling, bare én til to per sengepost.

– Er tilbudet om full stilling tidsbegrenset eller varig?

– Kun inntil videre, mens dette står på. Så blir det velfortløpende vurdert. 

Middag og nistepakke på overtid

– Det andre gledelige er at sykehuset tilbyr gratis mat til alle dem som må jobbe overtid og dem som er i beredskap. Og til dem som ikke kommer seg ut av sykehuset, fordi de må jobber lenger enn ventet, forteller Ann Iserid Vik-Johansen.

Det er laget porsjonsmiddager og nistepakker som er innpakket, og de ansatte får drikke og yoghurt. Som de altså ikke skal betale for.

Det er også satt frem mikroovner så maten kan varmes, forteller Vik-Johansen.

Ordningen med gratis mat startet opp tirsdag, 17. mars.

– Dialogen mellom arbeidsgiver og tillitsvalgte har aldri vært bedre

– Det skjer så mye. Men oppi i alt kaoset opplever vi at arbeidsgiver er veldig flink og ønsker å ta vare på ansatte i en tøff periode. Det er god dialog mellom arbeidsgiver og tillitsvalgte. Den har aldri vært bedre, ironisk nok, sier den foretakstillitsvalgte.

18. mars er 180 ansatte i karantene, og fem har koronasmitte. Sykehuset har to innlagte pasienter med koronasmitte.

Lager nye turnuser på kort varsel

Ann Iserid Vik-Johansen er med i en beredskapsgruppe som vurderer turnus og personellbehov fortløpende. Gruppen møtes hver dag.

– Hva diskuterer dere?

– Vi lager nye turnuser på kort varsel til hele sykepleiergruppen, sier hun.

– Vi slår sammen pasientgrupper og flytter pasienter. Vi rydder hele sengeetasjer for å få plass til smittepasienter, så de kan være på én avdeling, forteller hun.

– De fleste vil ha lange vakter og godt med fri

– Vi er et ganske lite sykehus, og har forholdsvis mange i karantene. Vi er 4000 ansatte. Når nesten 200 av dem er i karantene, merker vi det.

Mange sykepleiere leste saken om Tynset kommune som organiserer de ansatte i faste lag for å redusere smittespredningen.

– «Kan vi gjøre det her», har mange spurt meg. Og ja, det kan vi tenke oss, sier Ann Iserid Vik-Johansen.

Den erfarne foretakstillitsvalgte tolker stemningen slik:

– De fleste sykepleiere vil heller ha lange vakter og godt med fri. Det er mer aktuelt enn mange vakter og mindre hviletid.

Les også:
Høie: Galt å bare bruke alder for å velge hvem som skal få koronabehandling Forrige artikkel Italienske sykepleiere: – Vi forblir på post Neste artikkel