fbpx Støre vil flytte makt fra Helsedirektoratet til regjeringen Hopp til hovedinnhold

Støre vil flytte makt fra Helsedirektoratet til regjeringen

bildet viser Støre

Da Norge stengte 12. mars, var det Helsedirektoratet som fattet vedtaket. Nå vil Ap-leder Jonas Gahr Støre gi ansvaret til regjeringen.

Makten til å stenge ned Norge lå hos Helsedirektoratet gjennom smittevernloven. Helsedirektør Bjørn Guldvog bestemte seg likevel først for å stenge landet da han visste at han hadde støtte fra helseminister Bent Høie (H).

Nå vil Ap-leder Jonas Gahr Støre endre loven slik at regjeringen skal ha styringen over slike avgjørelser, og ikke en byråkrat, skriver VG.

Direktøren av FHI er enig

– I fremtiden bør det være slik at det er regjeringen, ikke Helsedirektoratet, som må ha ansvaret og fronte når man skal gjøre så inngripende tiltak, som gjør at man i realiteten stanser store deler av Norge, sier Støre.

Han er dermed enig med direktør Camilla Stoltenberg ved Folkehelseinstituttet (FHI), som i helgen også sa til VG at hun mener at et slikt ansvar bør ligge hos regjeringen.

Solberg vil ha dagens modell

Statsminister Erna Solberg (H) forsvarte samtidig dagens modell.

– At vi gir Helsedirektoratet myndighet i en beredskapssituasjon er nettopp for å sikre at en kan ta raske og nødvendige beslutninger. Men det er selvsagt slik at et direktorat ikke kan ta slike beslutninger uten å ha demokratisk støtte i kontakt med regjeringen, sa hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse