fbpx Stadig flere land rapporterer tilfeller av Wuhan-viruset Hopp til hovedinnhold

Stadig flere land rapporterer tilfeller av Wuhan-viruset

Bildet viser mennesker med munnbind utenfor et sykehus i Inda.

Så lang har coronaviruset tatt livet av 170 mennesker i Kina, og viruset fortsetter å spre seg. India har torsdag rapportert om sitt første tilfelle.

En kvinne i den sørlige delstaten Kerala har testet positivt på Wuhan-viruset, opplyser indiske myndigheter. Kvinnen var hjemme på ferie fra sitt studentopphold i den kinesiske millionbyen Wuhan, der viruset først ble påvist i desember.

Viruset kan arte seg som en mild forkjølelse, gi vanlige influensasymptomer eller ha et alvorlig forløp med dødelig utgang.

Disse landene har registrert smittetilfeller

I Kina har over 7700 mennesker testet positivt for viruset, mens det er påvist et mindre antall smittetilfeller i Filippinene, Thailand, Hongkong, Singapore, Taiwan, Kambodsja, Macau, Japan, Malaysia, Sør-Korea, De forente arabiske emirater, Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Australia, USA og Canada.

I Europa er viruset påvist i Tyskland, Frankrike og Finland.

Nytt møte torsdag

Verdens helseorganisasjon (WHO) avholder torsdag et nytt møte for å avgjøre om det skal erklæres internasjonal helsekrise som følge av viruset, som hittil har tatt 170 liv i Kina.

Lokalt spredte tilfeller utenfor Kina har vært en stor bekymring blant globale helsemyndigheter, da det kan virke som viruset spres raskere enn tidligere antatt.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse