fbpx SV kritiserer regjeringen for å holde igjen koronarapport om barn Hopp til hovedinnhold

SV kritiserer regjeringen for å holde igjen koronarapport om barn

Tankefullt barn

Regjeringen ventet ni dager med å offentliggjøre en rapport som viser at overdrevne smitteverntiltak har rammet sårbare barn. SV reagerer kraftig.

– Jeg må si jeg ble opprørt når jeg så hvor lenge rapporten om svikt i tjenestetilbudet til sårbare barn ble liggende på regjeringens bord, før det passet å ta det ut i en pressekonferanse, sier SV-leder Audun Lysbakken til NRK.

Rapporten er utarbeidet av en koordineringsgruppe bestående av en rekke etater. Regjeringen mottok rapporten 20. april. I rapporten ble det påpekt at tjenester til barn var blitt kraftig redusert, og at mange etater hadde satt i verk strengere smitteverntiltak enn nødvendig.

Men rapporten ble først offentliggjort 29. april.

– Her teller hver eneste dag, og vi kan ikke ha det slik at kjempeviktig informasjon for allmennheten, for kommuner og for opposisjonen, ikke kommer ut før det passer med regjeringens kommunikasjonsstrategi, sier Lysbakken.

Les også:Regjeringen vil sette av 400 millioner kroner til tiltak for sårbare barn

– Helt normalt

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) sier dette er normal saksgang.

– Når det er fem direktorater som leverer på oppdrag av meg, som koordinerer dette i regjering, har vi et behov for å gå gjennom rapporten. Det er i hvert fall fire departementer som direktoratene ligger under. At regjeringen får behandlet saken og har en felles kommunikasjon for oppfølging, det er helt normalt, sier han til NRKs Politisk kvarter.

Regjeringen mottok en ny rapport fra koordineringsgruppa, der blant annet tiltak for å bøte på situasjonen for sårbare barn er tema, før helgen. NTB ba om innsyn i denne mandag.

– Barne- og familiedepartementet vil nå gå gjennom rapporten og forankre den sammen med de andre departementene før den offentliggjøres, lød svaret fra departementet.

Barneombudet vil ha tilgang

Barneombud Inga Bejer Engh reagerer på at også denne rapporten blir holdt tilbake.

– Min jobb er å overvåke at myndighetene etterlever barns rettigheter etter barnekonvensjonen og grunnloven. Det blir tyngre når jeg ikke får lest rapporten på forhånd. Dette er snakk om så inngripende tiltak at det er viktig å ha åpne faglige diskusjoner om videre tiltak, sier hun til Dagbladet.

Hun vurderer å sende en innsynsbegjæring direkte til regjeringens koordineringsgruppe, som ledes av direktør Mari Trommald i Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufdir).

Ifølge Dagbladet har Ropstad sagt at han vil komme med en tiltakspakke for sårbare barn og unge på torsdag.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse