fbpx Ansatt ved St. Olavs koronasmittet – 22 personer i karantene Hopp til hovedinnhold

Ansatt ved St. Olavs koronasmittet – 22 personer i karantene

Bildet er et flyfoto av St. Olavs hospital

En ansatt ved St. Olavs hospital har mandag fått påvist covid-19 etter utenlandsferie. Atten ansatte og fire pasienter er i karantene.

Den sykehusansatte hadde kontakt med pasienter.

– Jeg kan bekrefte at en ansatt har testet positivt på sin andre koronatest etter hjemkomst fra en utenlandstur. Vi har fulgt alle prosedyrer, og første test var negativ, sier fungerende fagdirektør Hilde Pleym ved St. Olavs hospital til NTB.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken [for abonnenter].

Kartlegger smitte

Pleym ønsker ikke å kommentere hvilken avdeling den ansatte jobber ved. Sykehuset jobbet tirsdag ettermiddag fortsatt med smittesporing og å kartlegge pasientkontakten til den ansatte siden hjemkomst.

– Personen ble testet på dag én etter hjemkomst, slik rutinene er her, men har senere testet positivt på en andretest, forteller Pleym, som ikke ønsker å kommentere hvor personen har vært på reise.

Den ansatte har vært i kontakt med fire inneliggende pasienter. Disse er i karantene på sykehuset, skriver NRK.

I tillegg er 18 ansatte ved sykehuset satt i karantene. De ansatte som er satt i karantene, skal bli testet fremover i henhold til Folkehelseinstituttets oppsett. Det vil si at de vil bli testet på dag tre og dag sju.

Ingen rutineendring

Pleym vil ikke endre rutinene ved sykehuset for testing av ansatte som har vært på utenlandsreiser i sommer, etter det nye smittetilfellet.

– Vi har ikke diskutert å endre på rutinene våre. Det er allerede flere ansatte som har kommet hjem fra den første ferieperioden, meddeler Pleym.

LES OGSÅ: Helsedirektoratet ber helsepersonell være forsiktige etter utenlandsferie

Mandag og tirsdag har tre personer fått påvist koronasmitte i Trondheim kommune. Alle tre skal ha fått smitten under et opphold i Danmark, ifølge Nidaros [for abonnenter].

Helsedirektør i Trondheim: – Ikke overrasket

Pleym understreker at de ennå ikke vet hvor den ansatte har blitt smittet.

Sist det ble påvist smitte ved sykehuset, var 18. april. Sytten ansatte ved sykehuset har fått påvist koronasmitte per 28. juli i år.

Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen i Trondheim kommune sier til Adressa at han ikke er overrasket over at koronasmitten øker etter nedtrappingen av restriksjoner.

– Det er påregnelig at det blir mer smitte når det åpnes opp. Det er ingen overraskelse, sier Garåsen.

To uker uten utbrudd

Forrige uke ble til sammen 28 personer ved Stavanger universitetssjukehus satt i karantene etter at en ansatt testet positivt for koronaviruset.

Før det hadde det gått over to uker uten koronautbrudd på norske helseinstitusjoner.

Siste varslede utbrudd av koronavirus på sykehus var i begynnelsen av juli, mens det ikke hadde vært utbrudd på sykehjem siden midten av juni.

Totalt har det vært over 50 registrerte utbrudd av koronaviruset ved norske helseinstitusjoner.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse