fbpx Dementert at unge utenfor risikogrupper er i respirator på Bærum sykehus Hopp til hovedinnhold

Dementert at unge utenfor risikogrupper er i respirator på Bærum sykehus

Bildet viser Bærum sykehus.

Oppdatert: Det er dementert at flere unge mennesker utenfor risikogruppene skal være lagt i respirator på intensivavdelingen på Bærum sykehus.

Opplysningene i denne saken fra Budstikka, videreformidlet av NTB, er senere avkreftet av Vestre Viken HF i en e-post til mange redaksjoner:

– Vi kjenner oss ikke igjen i påstanden som Budstikka har fremsatt. Vi kan ikke uttale oss om pasientene grunnet taushetsplikt, men det skisserte bildet stemmer ikke med fakta, sier fagdirektør i Vestre Viken HF, Ulrich Spreng.

Saken er senere beklaget av Budstikka.

Originalteksten følger under.

* * *

Personene det er snakk om, er mellom 20 og 45 år og uten underliggende sykdommer som hjerte- og karsykdom, diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og/eller høyt blodtrykk, skriver avisa.

17 av 74 under 50

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er kun 17 av de 74 koronasmittede som har fått intensivbehandling i Norge, under 50 år.

Vil ikke bekrefte

Verken Vestre Viken HF eller FHI vil kommentere konkrete sykehusinnleggelser overfor Budstikka.

Ifølge lokalavisen vil ikke sykehuset, av hensyn til personvernet, opplyse om tilstanden til pasienter innlagt ved Bærum sykehus. Ikke kjønn, alder eller hvor mange som trenger respiratorbehandling.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse