fbpx WHO: Kina-viruset utgjør ingen global krise Hopp til hovedinnhold

WHO: Kina-viruset utgjør ingen global krise

Passasjerer blir sjekket for feber på togstasjon

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier det foreløpig ikke er grunn til å erklære en global helsekrise som følge av utbruddet av det kinesiske coronaviruset.

WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus opplyser også at det så langt heller ikke er funnet bevis for at viruset har smittet mellom mennesker utenfor Kina.

WHO holdt torsdag en pressekonferanse etter at organisasjonens krisekomité har drøftet situasjonen to dager.

Underliggende helseproblemer

Selv om det ikke erklæres global krise, oppfordrer likevel WHO alle land om å være i beredskap.

– For de fleste gir dette viruset mildere symptomer. De fleste av dem som døde, hadde underliggende helseproblemer, opplyste Ghebreyesus.

Forskere fra Imperial College i London opplyser at lungeviruset trolig ikke er like farlig som sars-viruset, som tok over 770 liv på begynnelsen av 2000-tallet.

26 døde

Til nå har 26 personer mistet livet som følge av utbruddet av det kinesiske coronaviruset, og 830 sykdomstilfeller er påvist, bekrefter kinesiske myndigheter.

Så langt er det meldt om virussmitte i Japan, Filippinene, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Singapore, USA og i Hongkong og Macau. En indisk sykepleier i Saudi-Arabia som har fått påvist coronavirus, er smittet med en annen type enn det som kommer fra Kina.

Det er rapportert inn to mistenkte tilfeller av coronaviruset i Finland. Det dreier seg om to kinesere som har vært i Norge.

Reiserestriksjoner i ni kinesiske byer 

Kinesiske myndigheter har innført reiserestriksjoner i ni byer for å hindre spredning av det nye coronaviruset. Tiltakene berører nå 32 millioner mennesker.

Byen Jingzhou i Hubei-provinsen ble fredag den niende som omfattes av reiserestriksjoner. Det var i Hubei-provinsen i det sentrale Kina at viruset først ble oppdaget.

Fredag ble det også kjent at Disneyland i Shanghai holder stengt i helgen for å forhindre spredning.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse