fbpx Nytt koronadødsfall på Ahus Hopp til hovedinnhold

Nytt koronadødsfall på Ahus

Mandag døde en ny pasient som følge av covid-19 på Akershus universitetssykehus. Det er nedgang i sykehusinnleggelser, men flere tester positivt på viruset.

Her har Sykepleien samlet koronanyheter fra hele landet fra siste døgn.

21 personer tilknyttet NTG på Lillehammer er bekreftet koronasmittet

21 personer tilknyttet Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer har fått påvist covid-19, opplyser kommuneoverlege Morten Bergkåsa.

170 personer er satt i karantene, skriver NRK.

Lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen, som først omtalte saken, skriver at det inkluderer alle elevene ved NTG, et håndballag og også elever ved andre skoler.

Utbruddet ved skolen ble oppdaget 11. august, og til nå har i alt 150 personer blitt testet. Kommunen jobber med smitteoppsporing. Sist uke ble 850 personer testet for covid-19, tilsvarende 3 prosent av kommunens innbyggere.

Utbrudd i ishockeymiljøet

Utbruddet oppsto i ishockeymiljøet ved skolen. Et siste tilfelle, som ble oppdaget onsdag, har også tilknytning til miljøet.

Ifølge Bergkåsa er utbruddet avgrenset, men situasjonen vurderes fortsatt som uavklart.

– Vi vet hvor lett viruset kan smitte. Men det er ingen tegn på at smitten har spredt seg utenfor miljøet. Vi følger det tett og nøye for å fange opp endringer tidlig og vurderer andre tiltak enn dem som er iverksatt, sier han ifølge lokalavisa.

– De fleste har ikke symptomer

Daglig leder Trond Hårberg ved NTG Lillehammer opplyser til VG at en elev rapporterte at han ble syk før skolestart og meldte fra. Vedkommende hadde vært på ishockeytrening før han ble syk, og flere medspillere fra treningen er nå bekreftet smittet. Ifølge Hårberg drives det nå testing av alle.

– Vi blir de sikreste på Lillehammer nå. Det som er litt spooky, er at de fleste ikke har noen symptomer i det hele tatt. Det bør være til ettertanke for folk flest. Det kan være mye skjult smitte rundt om, og det er viktig å følge helsemyndighetenes råd.


Onsdag behandles 11 pasienter med bekreftet koronasmitte på norske sykehus – nedgang på én fra tirsdag

Onsdag får ingen pasienter respiratorbehandling, viser tall fra Helsedirektoratet. Den siste tiden har det kun vært én pasient som har fått denne behandlingen.

Seks av pasientene er innlagt i Helse sør-øst, og to i både Helse nord og Helse Midt-Norge. En pasient er innlagt i Helse vest.

Det var ved midnatt natt til onsdag registrert 51 nye tilfeller av koronasmitte i Norge. I alt 10.111 personer har siden februar fått påvist smitte av viruset, ifølge foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).


Nytt koronadødsfall ved Ahus

Mandag døde en ny pasient som følge av covid-19 på Akershus universitetssykehus. Til sammen 18 pasienter har mistet livet som følge av sykdommen ved sykehuset.

Sykehuset opplyser om dødsfallet til Romerike Blad , men ønsker ikke å gå ut med informasjon om alder eller kjønn til den avdøde.

Onsdag har sykehuset en én pasient innlagt med covid-19. Pasienten får ikke intensivbehandling.


83 i karantene etter smitteutbrudd i Harstad

Kommunens kriseledelse er i beredskap etter at seks personer tirsdag testet positivt for koronasmitte i Harstad.

Ingen av de seks smittede er innlagt på sykehus eller i en aldersmessig risikogruppe. De er derfor satt i hjemmeisolasjon, skriver Nordlys [for abonnenter].

I tillegg må 83 personer som har hatt nærkontakt med de smittede, i karantene, opplyser Harstad kommune. De 83 holdes i karantene i 10 dager og skal testes for smitte.

Kommunen opplyser at den er i tett kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI) om det lokale smitteutbruddet og at kriseledelsen i kommunen er satt i beredskap.


Ansatt ved Bærum sykehus koronasmittet

En kjøkkenansatt ved Bærum sykehus har fått påvist koronasmitte. Seks kolleger er satt i karantene.

– Den ansatte hadde ikke symptomer, men ble testet grunnet nærkontakt med smittet person utenom arbeidsplassen, skriver helseforetaket i en pressemelding, ifølge Budstikka.

Det arbeider i alt 22 personer på sykehuskjøkkenet.

– Kjøkkenpersonalet jobber i mindre grupper og det er streng adgangskontroll. Det er grunnen til at vi ikke trenger å sette alle de ansatte i karantene. Men alle vil bli testet og vi har satt i gang smittesporing, sier fagdirektør Ulrich Spreng i venstre Viken helseforetak.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse