fbpx Oxfam advarer: 12 000 mennesker kan dø av sult hver dag som følge av koronaviruset Hopp til hovedinnhold

Oxfam advarer: 12 000 mennesker kan dø av sult hver dag som følge av koronaviruset

Syv månder gamle Issa Ibrahim Nasser ble brakt til en klinikk i Deir Al-Hassi provinsen. Bildet ble tatt 14. juni i år.

Den engelske hjelpeorganisasjonen Oxfam advarer nå om at 12 000 mennesker hver dag kan dø av sult som følge av koronapandemien innen året er omme. Det er potensielt flere enn av selve viruset.

Den britiske hjelpeorganisasjonen skriver i en ny rapport at «konflikt, klimakrisen, ulikhet og et ødelagt matsystem gjør at flere millioner mennesker lever i, og dør av, sult hvert år».

Store problemer

Oxfam peker på flere ting som nå kan gjøre problemene verre, inkludert storskala arbeidsløshet, vansker med produksjon i jordbruket som følge av sykdom og nedstengninger, og vansker med å få distribuert nødhjelp.

Verdens matvareprogram WFP anslår at antall mennesker i sultkrise vil øke til 270 millioner innen året er omme som følge av pandemien. Det er en økning på 82 prosent siden 2019, og betyr at mellom 6 000 og 12 000 mennesker kan dø av sult hver dag – og kanskje også fler.

Ti særlig sårbare land

I Oxfam-rapporten pekes det ut ti særdeles sårbare land og områder: Jemen, Afghanistan, Venezuela, Kongo, Sør-Sudan, Etiopia, Syria, Sudan, Haiti og i den vestlige delen av Sahel-regionen.

Sahel-landene som trekkes frem er Burkina Faso, Mali, Mauritania, Niger, Tsjad, Senegal og Nigeria.

Disse landene og regionene rommer i dag 65 prosent av verdens sultrammede. Men organisasjonen advarer også om skummel utvikling i flere nye land.

«Mellominntektsland som India, Sør-Afrika og Brasil har raskt stigende sultnivå, da millioner av mennesker som så vidt klarte seg, nå har blitt vippet over kanten av pandemien», heter det i rapporten.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse