fbpx Bedre kompetanse med høyere lønn Hopp til hovedinnhold

Bedre kompetanse med høyere lønn

Forbundsleder Eli Gunhild By ber om et møte med helseminister Bent Høie (H) om kompetanseløft for sykepleiere.  Foto: Bjørn Arild Østby

Høyre varsler økt satsing på kompetanse i helse- og omsorgssektoren. Da kommer man ikke utenom høyere lønn mener NSFs forbundsleder.

Det var under Høyres landsmøte forrige helg at statsminister Erna Solberg varslet en satsing på kompetanse i helse- og omsorgssektoren. Norsk Sykepleierforbund (NSF) regner med at det innebærer et sykepleierløft på nivå med lærerløftet – og ser med glede på det.

Det er mangel på sykepleiere i mange av landets kommuner. Konsekvensen er at eldre ikke får god nok pleie og behandling For å bøte på dette mener forbundsleder Eli Gunhild By at det er en forutsetning at sykepleiere får konkurransedyktige betingelser.

– Da snakker jeg om gode lønns- og arbeidsbetingelser og lønn under videreutdanning. Slik det er nå må sykepleiere betale videreutdanningen av egen lomme, sier Eli Gunhild By til Avisenes Nyhetsbyrå.

Hun inviterer seg selv til møte med helseminister Bent Høie (H) for å diskutere innholdet i et kompetanseløft for sykepleiere.

Vil heve kompetansen

Senere i vår kommer regjeringen med en egen stortingsmelding om primærhelse.

Erna Solberg røpet i sin tale på landsmøtet at en sentral del av meldingen vil handle om å heve kompetansen blant landets sykepleiere.

Hun varslet også en gjennomgang av sykepleierutdanningen, og skal også i gang med en handlingsplan for rekruttering og fagutvikling.

NSFs forbundsleder inviterer seg selv til møte med helseministeren for å diskutere innholdet i et kompetanseløft for sykepleiere.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.