fbpx Ingen kutt i Hvaler kommune Hopp til hovedinnhold

Ingen kutt i Hvaler kommune

Hvaler kommune ville kutte i helsesøstertjenesten. Nå blir det styrking i stedenfor.

- Allerede før helseminister Jonas Gahr Støre lovet 180 millioner kroner øremerket til rundt 300 nye helsesøsterstillinger i neste års statsbudsjett, har Hvaler kommune styrket sin helsesøstertjeneste, sier NSFs fylkesleder i Østfold, Karen Brasetvik.


Ranselpost

Hele saken begynte med ranselpost som ble sendt med elevene hjem fra Floren skole. Foreldrene får i brevet informasjon om at skolehelsetjenesten til 500 elever fordelt på tre skoler, skal reduseres fra en 80 prosent stilling til en 30 prosent stilling fra 1. april i 2012.

- NSF Østfold sendte derfor en bekymringsmelding til Helsetilsynet, som har fulgt opp saken nøye. Nå har Hvaler kommune styrket helsesøstertjenesten med et årsverk, sier Brasetvik.

Les: Lovbrudd via ranselpost


Fornøyd fylkesmann

- Vi ba om en redegjørelse for hvilke tiltak kommunen ville iverksette for å ivareta de lovpålage oppgavene i skolehelsetjenesten, skriver Fylkesmannen.

Hvaler kommune har svart Fylkesmannen i to brev. Fylkesmannen i Østfold var imidlertid ikke fornøyd med tilbakemeldingen de fikk fra kommunen og bad om mer detaljert redgjørelse. 14. april i år kom svaret fra Hvaler kommune. Fylkesmannen er fornøyd, og tilsynssaken er avsluttet.

Les: Må finne nye inntekter

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse