fbpx Helsesøstre landet rundt Hopp til hovedinnhold

Helsesøstre landet rundt

– Små kommuner bør i hvert fall få nok midler til å kunne opprette en halv helsesøsterstilling.


Det mener Gunhild Aaby Albjerk, ledende helsesøster i Sigdal kommune, som fikk 111 000 kronene tilført over statsbudsjettet.

– Mindre enn det har det ingen hensikt å utlyse, om det ikke allerede er ansatt helsesøstre som har noe å gå på i forhold til stillingsprosenten sin, sier Aaby Albjerk.

– Vi har fått pengene på vårt budsjett, satt i gang foreldreveiledning, og satt av noe til psykisk helse for barn og unge. Det er vel og bra, men vi ville heller hatt en sum som var stor nok til å kunne styrke tjenesten permanent. Det er en økning på antall årsverk vi ønsker oss mest, sier hun.

Flere av de mindre kommunene melder om det samme: De ekstra midlene har gått til tjenesten, men ikke i form av ekstra årsverk. Innleie av foredragsholdere, deltakelse i interkommunale prosjekter og tverrfaglig samarbeid er eksempler.

Sjekk:Sjekk din kommune

Ålesund: - Pengene har gått i det store sluket

– Pengene har dessverre gått i det store sluket. Kommunen har de siste 12-13 årene slitt med store underskudd, og vi måtte bruke disse pengene på å dekke inn underskudd, sier rådmann i Ålesund, Jarle Bjørn Hanken. LES MER


NORDSTRAND: - Sju årsverk

– Vi er fornøyde! Vi har fått nye sju nye helsesøsterårsverk siden 2013. Vi opplever at bydelspolitikerne har fått med seg at det er viktig å satse på helsesøstrene, sier ledende helsesøster i bydel Nordstrand i Oslo, Ellen M. Sæther. 


SARPSBORG: Fikk 1,8 millioner – måtte spare over 2 millioner

I Sarpsborg ble de bevilgede 1,8 millioner kronene først lagt inn i rammen for helsesøstertjenesten. Men samtidig hadde de et innsparingskrav på vel 2 millioner kroner hengende over seg. Pengene ble derfor ikke brukt til å styrke tjenesten, men ble brukt til å opprettholde stillingene de hadde fra før.

Sjekk ut:Antall helsesøsterårsverk Østfold

FREDRIKSTAD:- Fremdeles 5,5 minutter per elev

Kari Engdal (bildet) er helsesøster ved Christianslund på Fredrik ll videregående skole i Fredrikstad. Hun har ansvaret for 1 300 elever helt alene. Da Sykepleien snakket med henne i fjor fortalte hun at det gir henne 5,5 minutter per elev til «drop-in»- timer per år. Ifølge Helsedirektoratets normkrav, skulle Engdal maksimum hatt ansvaret for 800 elever (se faktaboks nederst i saken)

- Hvordan er situasjonen nå. Har du fått mer tid til hver elev i 2014?

- Nei, jeg har nok ikke fått bedre tid. Situasjonen er den samme her, sier hun. LES MER

Les:Hva har vi gjort

 

 

Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse