fbpx Undersøker effekten av trening for kreftpasienter Hopp til hovedinnhold

Undersøker effekten av trening for kreft­pasienter

Kunnskapssenteret vil til høsten presentere oppdatert informasjon om fysisk aktivitet under og etter kreftbehandling.

Hvilken effekt har egentlig trening når man allerede har fått en kreftdiagnose? Og hvilken type trening er best? 

Dette er spørsmål Kunnskapssenteret for helsetjenesten skal dykke ned i eksisterende forskning for å finne svar på. 


Bedre tilbud til kreftpasienter

Det er Kreftforeningen og Aktiv mot kreft som har bedt Kunnskapssenteret se nærmere på dette feltet, slik at de kan gi kreftpasienter oppdatert veiledning og målrettede tilbud om fysisk aktivitet. De ønsker å vite mer om hvordan  trening påvirker viktige områder som livskvalitet, fysisk funksjon, psykisk helse, overlevelse og bivirkninger av behandling.

Ved flere norske sykehus er det i dag tilbud om såkalte "Pusterom", treningsrom forbeholdt kreftpasienter. Flere slike rom er underveis, og ved Norges idrettshøgskole og Oslo universitetssykehus utdannes det instruktører som er spesielt kvalifisert til å trene og veilede pasienter som har gjennomgått kreftbehandling. 


Pågående studier om treningseffekt for kreftpasienter

Ifølge Kunnskapssenteret pågår det flere norske og multinasjonale studier som undersøker effekten av trening for kreftpasienter. Kunnskapsoppsummeringen er forventet å være ferdig i løpet av andre halvdel av 2015.


Les mer om prosjektet:Effekt av fysisk aktivitet og trening for personer med kreft

Les mer om kreft her:Fakta om kreft

0 Kommentarer

Annonse
Annonse