fbpx Lønnsoppgjøret i KS-området er klart Hopp til hovedinnhold

Lønnsoppgjøret i KS-området er klart

Bildet viser nærbilde av en 500-lapp

Forhandlingsresultatet i kommunal sektor er noe bedre enn det som til nå er framforhandlet i andre tariffområder, melder Unio.

Unio kommune og KS har kommet til enighet om årets lønnsforhandlinger.

Tre prosent

– Med utgangspunkt i de økonomiske forutsetningene, er resultatet i kommunesektoren som forventet. Den totale rammen i årets KS-oppgjør ble om lag tre prosent, sier forhandlingsleder for Unio kommune, Ragnhild Lied i en pressemelding.

To oppgjør på en gang

Fjorårets tariffoppgjør var et hovedtariffoppgjør. Partene valgte da å se oppgjøret for 2014 og 2015 under ett. Partene er nå blitt enige om at disse tilleggene blir det endelige økonomiske resultatet for i år.

– Resultatet av oppgjøret i kommunal sektor er noe bedre enn det som til nå er framforhandlet i andre tariffområder. Akkurat dét må vi kunne si oss fornøyd med, men likevel er lønnsnivået for lavt for dem med høyere utdanning, sier Lied.

Nytt lønnssystem

Fra 1. mai 2015 blir det innført et nytt lønnssystem som erstatter dagens minstelønnssystem. Det nye systemets grunnprinsipp er at arbeidstakerne skal være sikret lønnstillegg ved hvert ansiennitetsopprykk. Dette sikres ved at tillegget blir gitt uavkortet og uavhengig av om vedkommende har lokale tillegg eller ikke.

Ingen sentrale tillegg

Det ble ikke gitt noe generelt tillegg i år. Økonomien gikk i sin helhet med til det nye lønnssystemet.

- Ledere i kapittel 4b og 4c i tariffavtalen er ikke omfattet av det nye lønnssystemet, og får derfor ingen sentrale tillegg i år. I fjorårets sentrale oppgjør ble det imidlertid lagt en føring om at ledere skulle prioriteres i de lokale forhandlingene. Statistikken nå i etterkant viser at det skjedde, står det i Unios pressemelding.

Penjon og lønnssystem

Partene har også bestemt at det skal opprettes to utvalg: Ett som skal arbeide med pensjon, og ett som skal følge opp innføringen av det nye lønnssystemet.

- Pensjonsutvalget skal arbeide med å utrede ulike relevante pensjonsspørsmål, for å sikre et godt kunnskapsgrunnlag når fremtidige pensjonsordninger skal avklares. Partene er enige om behovet for en god og felles offentlig tjenestepensjon, melder Unio

Her kan du se de nye minstelønnstabellene som vil gjelde fra 1. mai.

Her kan du lese protokollen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse