fbpx Sykepleier danket ut direktører og leger Hopp til hovedinnhold
Pasientsikkerhetsprisen 2015:

Sykepleier danket ut direktører og leger

Syv sterke kandidater kjempet å vinne pasientsikkerhetsprisen. Sykepleier Mette Røsbjørgen ved St. Olav danket ut både leger og direktører.

Sykepleier Mette Røsbjørgen ble hedret med Pasientsikkerhetsprisen som ble delt ut for andre gang på Helsekonferansen i dag. Røsbjørgen jobber til daglig som avdelingsleder for sykepleietjenester ved ortopedisk avdeling påSt. Olavs Hospital i Troondheim.

Hun danket ut både sykehusdirektører og leger i kampen om prisen.


I trygge hender

- Ledere på alle nivåer i helse- og omsorgstjenesten spiller en svært sentral rolle i å sikre og prioritere at pasienter og brukere får trygge tjenester. Med denne prisen ønsker vi å løfte frem ledere som går foran i arbeidet med pasientsikkerhet nasjonalt, sier sekretariatsleder Anne-Grete Skjellanger i pasientsikkerhetsprogrammet "I trygge hender 24-7", på egne nettsider.


Kjempet mot trykksår

Røsbjørgen fikk prisen delvis for sitt arbeid i kampen mot trykksår. En undersøkelse de gjorde ved ortopedisk avdeling ved St.Olavs Hospital, viste at mange ansatte ikke så på trykksår grad 1 som et reelt trykksår, men anså det som at pasienten bare var ”rød på baken” eller liknende.

Avdelingen laget  rutiner for identifisering av risikopasienter, og opprettelse av pleieplan for disse risikopasientene. Arbeidet gav gode resultater. 

- På rekonstruktiv ortopedi er det nå 138 dager siden sist nyoppståtte trykksår. Traumatologisk ortopedi har på det meste klart 60 dager uten nyoppståtte trykksår. Målet var 40 dager, sier pasientsikkerhetssykepleier Cecilie Lund Murray til pasientsikkerhestprogrammet «I trygge hemnder».


Juryens begrunnelse

Juryen sa i sin begrunnelse at  Mette Røsbjørgen har bidratt til god pasientsikkerhetskultur på arbeidsplassen ved å oppfordre de ansatte til å lære av uønskede hendelser og komme med innspill.

- Hun har etablert faste strukturer, samt egne stillinger og funksjoner for å ivareta pasientenes sikkerhet. Ukentlige resultater gjennomgås på tavlemøter der de ansatte diskuterer forbedringsforslag, står det i begrunnelsen.

Røsbjørgen får også skryt av sine medarbeidere som løsningsorientert, innovativ, inspirerende, tydelig, handlekraftig og inkluderende.

- Hennes målrettede innsats har bidratt til å forhindre unødige skader hos pasientene, konkluderer juryen.
0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse