fbpx – Jeg tror ikke jeg kan jobbe tredelt turnus til jeg går av med pensjon Hopp til hovedinnhold

– Jeg tror ikke jeg kan jobbe tredelt turnus til jeg går av med pensjon

Sykepleier Kristina Nodland Vangstad
Det gode arbeidsmiljøet er en av grunnene til at Kristina Nodland Vangstad fortsatt jobber i tredelt turnus.

Navn: Kristina Nodland Vangstad (32)
Arbeidssted: Gynekologisk sengepost, OUS, Ullevål
 

Jeg har jobbet ved gynekologisk sengepost i snart ti år. Jeg jobber i en tredelt turnus, og jeg trives veldig godt her. Vi har en varierende pasientgruppe. Heldigvis er vi sykepleiere like varierende. Alle har ulike evner og egenskaper, og vi er flinke på hver vår måte.

Hverdagen på gynpost kan fort bli travel. Men her er vi flinke til å ta vare på hverandre og har et kjempebra arbeidsmiljø. Det er faktisk en av grunnene til at jeg fortsatt jobber her i tredelt turnus.

Det er fort gjort at jeg tenker på pasientene mine når jeg kommer hjem, men jeg prøver å skifte fokus og legge dagen bak meg.

Skiftende turnus

Det jeg synes er litt problematisk med å jobbe turnus, er at det er vanskelig å være med på noe fast, fordi ukene er så forskjellige. Spesielt krevende er de ukene jeg jobber både dagvakt, kveldsvakt og nattevakt. Da er jeg mye trøtt. Natte­vakter generelt er krevende. Jeg har egentlig ikke problemer med å sove på dagen, men kroppen er jo likevel i «dagmodus».

En god natts søvn

Jeg har to små barn, jeg prøver derfor å legge meg når barna legger seg på kveldene. Jeg prøver heller ikke å planlegge for mye. Da kan jeg blir stresset av å skulle rekke alle avtaler. Og en god natts søvn er alfa og omega. Spesielt når jeg har dagvakt etter en kveldsvakt. Det er ikke mange timer imellom de to vaktene.

Etter en nattevakt lager jeg en skikkelig mettende frokost, ellers kan jeg våkne etter 3–4 timer fordi jeg er kjempesulten, og da kan det være veldig vanskelig å få sove igjen. Nå som barna mine er litt større, sover de heldigvis gjennom hele natten. Det er også fordeler ved å jobbe turnus. Jeg har for eksempel god tid på morgenen med barna før jeg leverer dem i barnehagen. Det er fint noen ganger å ha fri på ukedagene, få langhelger og mulighet til å bytte bort vakter som ikke passer, slik at hele familien min kan gjøre noe hyggelig sammen. Nå som jeg jobber 80 prosent er det lettere å bytte bort vakter, og jeg har i høst fått til å være med på et pilates­kurs en fast dag i uka.

Musikk gir energi

Etter en lang dag på jobben liker jeg å kople av med gode tv-serier. Jeg er veldig glad i å gå på ­konserter og gjør det så ofte jeg kan. Jeg gleder meg masse før jeg skal på en ­konsert og lever på det lenge ­etterpå. De dagene jeg har lite energi pleier jeg å sette på musikk. Da øker energinivået, og jeg får gjort det jeg skal. Jeg liker også å være sammen med gode venner. Når jeg har en langhelg, prøver jeg å finne på noe hyggelig å gjøre sammen barna mine. Jeg er veldig opptatt å tilbringe tid med barna. De og ­mannen min er helgens høydepunkt. 

Tøft, men takknemlig

Jeg tror ikke at jeg kan jobbe tredelt turnus til jeg går av med pensjon, på grunn av belastningen. Sykepleier er kanskje et tøft og krevende yrke. Men det er også verdens mest takknemlige yrke. Jeg opplever å få mye positiv tilbakemelding på jobben som jeg gjør. Jeg finner stor glede i å kunne hjelpe andre mennesker som har det vanskelig og trenger støtte.0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse