fbpx Ut av den gule drakta Hopp til hovedinnhold

Ut av den gule drakta

Sykepleier Ida Marie Floberg

Gode rutiner gjør at Ida Marie Floberg er lite redd for smitte. Men etter hektiske turnusperioder må hun hente seg inn på yogamatta.

Navn: Ida Marie Floberg (31)

Arbeidssted: Infeksjonsmedisinsk isolatpost, OUS, Ullevål sykehus

Det var Ullevål infeksjons­medisinsk isolatpost som i sin tid hadde ebolapasienten. Å ha ebola­pasient førte til mange hektiske dager, det var intenst mye jobbing. Heldigvis var vi veldig godt forberedt. Vi øver også på forskjellige scenarioer. Personlig var jeg ikke redd for å bli smittet, men jeg har noen venninner som var bekymret på mine vegne. Derfor svarte jeg grundig på alle ­spørsmålene de hadde, knyttet til sykdom og fare for smitte. Jeg har jo kollegaer som gikk rett hjem til barna sine etter jobben, det sier noe om hvor trygg arbeidsplassen vårt er. 

Tok med jobben hjem

I 2012 ble jeg ble ferdig utdannet sykepleier. Da jeg var nyansatt på infeksjonsmedisinsk isolatpost, hadde jeg også en del spørsmål knyttet til sykdom og fare for ­smitte. I starten av karrieren har man en tendens til å ta jobben med seg hjem. Jeg tenkte på pasientene langt ut på kvelden. Kanskje særlig fordi pasientene på isolatposten kan bli veldig ­ensomme. Vi blir den eneste kontaktkilden til omverden.

Jeg har gode rutiner og ­veldig ­dyktige kollegaer. På jobben er jeg i mitt ess. Men jeg lærte meg ganske fort å la jobben bli igjen på sykehuset.

Den tidkrevende smittedrakta

Det er en hektisk hverdag, og det kan selvfølgelig forekomme tidsklemme. Jeg skal utføre hundre forskjellige oppgaver samtidig.

Den gule smitteverndrakten er en tidkrevende del av jobben. Verne­drakten er livsnødvendig, den beskytter både oss og pasientene.

De fleste som jobber på sykehus, kan kjenne seg igjen i tidspresset. Vi vil jo helst være så mye som mulig med pasientene.

Mer enn smitte

Arbeidsoppgavene kan variere veldig. Det er ikke bare sykepleie. En del av arbeidsoppgavene mine innebærer samhandling med bydelene. 

Det er viktig at pasienter skal ha en god psykososial behandling, syns jeg. Det er veldig godt tilrettelagt hos oss.

Jeg har fullt fokus når jeg er på jobb. Pasienters helse og velvære er viktig. Derfor er det essensielt at jeg også husker på min egen helse og velvære. Å gjør noe hyggelig ved siden av jobben er alfa og omega, slik at jeg kan senke skuldrene og slappe av. 

Puster ut på yogamatta

Jeg trener yoga to ganger i uken på et treningssenter. Etter en lang turnusperiode kjennes det ekstra godt å kunne slappe av. Nå er det slik at jeg jobber hundre prosent i tredelt turnus, noe som fort blir hektisk. På yogaen legger jeg fra meg jobb og alle andre tanker. Under treningen merker jeg at ved hvert dype innpust, slapper jeg mer av.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse