fbpx Fotoreportasje fra hjemmesykepleien Hopp til hovedinnhold

Fotoreportasje fra hjemmesykepleien

Stephani Bahl jobber som sykepleier i hjemmesykepleien, Oslo kommune. Foto. Paw Gissel. 

Vi har endel tunge brukere og det er mange krevende utfordringer i hjemmet. Du har ikke det samme som på en institusjon. Det er varierende hva slags utstyr det er og hvor tilrettelagt det er. 

På fritida å bruke tiden til å slappe av litt. Ikke stresse. Ikke tenkte på jobb. Være i fysisk aktivitet. Jeg vet at kroppen min har det best når jeg er i fysisk aktivitet hver dag. Ellers stivner jeg veldig til.

Når jeg kommer hjem fra seinvakt er jeg nødt til å koble av for ikke å drømme om jobben. Som oftest gjør jeg allikevel det og da er det tøft å stå opp igjen etter noen få timer. Du føler på en måte at du har vært på jobb et døgn allerede. 

Man er så sosial på jobb. Man er jo innom ganske mange hver dag, da har man et litt større behov for å være aleine og slappe av. Kanskje ikke være så sosial på fritida.

Jeg veldig glad i jobben min. Jeg synes det å jobbe i hjemmesykepleien er helt fantastisk.

Jeg synes det er vanskelig å legge fra seg jobben. Jeg tenker veldig mye på jobb. Og veldig mye på dem jeg går til. Jeg føler at jeg gir veldig mye av meg sjøl i jobben.