fbpx Valgte bort smertene Hopp til hovedinnhold

Valgte bort smertene

Illustrasjon
Taekwondo og bytte av jobb var det som skulle til for Tatjana Asanin.

Tatjana Asanin (38)
Arbeidssted: Rehabiliteringsavdeling, Fosshagen sykehjem i Lier kommune

En periode var de fysiske påkjenningene så ille at jeg hadde store smerter i nakke og skuldre. Jeg fikk uregelmessig menstruasjon, og hodepinen var tydelig til stede. I august valgte jeg bort smertene, og byttet jobb. Før jobbskiftet var jeg fagkoordinator i ­hjemmetjenesten og hadde ansvaret for 380 ­pasienter. Det tok på. Jeg var tom for energi. Det var anstrengende ­psykisk, og det gikk ut over fysikken.

Tilbake i turnus

Og det var ikke bare på jobb. Det påvirket mitt private liv på en måte jeg ikke likte. Jeg nådde ikke opp til mine egne forventninger. Som trebarnsmor kan man ikke akkurat komme hjem på ettermiddagen og legge seg på sofaen for å hvile resten av dagen. Samtidig var det ganske mye jeg rett og slett ikke maktet å være med på. Det er veldig vondt å kjenne at tida går, barna trenger deg, men så klarer du ikke å stille opp. Nå er jeg altså i ny jobb på en rehabiliteringsavdeling, og det fungerer supert. Det er kanskje litt uvanlig, men for meg var det veldig nyttig å gå fra å ha dagvakter hele uken, tilbake i turnusarbeid som sykepleier på gulvet. Jeg setter stor pris på de få kveldsvaktene i uka.

På trening med datteren

Jeg har prøvd ut mange ulike former for trening, men for et par år siden tipset en venninne meg om taekwondo, en form for kampsport. Eller hun tipset meg om at datteren min kunne begynne med det. Utfordringen var at datteren min ikke ønsket å begynne alene, så jeg bestemte meg for å starte sammen med henne. Planen var at jeg skulle slutte etter en måned. Slik ble det ikke. Jeg elsket det, og har fortsatt med det siden! Det er hard trening, men det gir meg så mye tilbake både mentalt og fysisk. 

Gir styrke

Jeg føler det har gjort mye for kroppen min. Jeg har absolutt blitt mye sterkere i både ben, rygg og armer. Når jeg bygger muskulaturen, blir jeg klar for å møte utfordringene vi har på avdelingen.

I to timer, to ganger i uken, er jeg på taekwondo-trening på Holmen i Asker og kan tenke bare på meg selv. Eller rettere sagt: tenke på ingenting. Ingenting og pusten. Det eneste som gjelder er å konsentrere alt man har om det ene sparket eller det ene slaget. Du må samle all energien i hver bevegelse og sørge for at det blir kraftig og presist nok. Det er egentlig ikke så vanskelig. Det er deilig. Hvis man er stresset eller frustrert, kan man få det ut ved å slå og sparke hardt uten å tenke på noe konkret. Bare få det ut av kroppen. Det gir meg styrke på alle måter.

Styrk musklene

Skal jeg være ærlig, synes jeg egentlig at alle sykepleiere bør gjøre et eller annet for å styrke musklene. Jeg opplever at de fleste som sliter med rygg og armer er folk som trener lite eller ingenting. Jeg har blitt kvitt mine smerter. Om det kommer av jobb-byttet eller taekwondo er usikkert. Uansett har jeg det bedre på flere måter.


0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse