fbpx – Jeg elsker jobben min Hopp til hovedinnhold

– Jeg elsker jobben min

Sykepleier Stine Hvesser  Hagtvet

Stine Hvesser Hagtvedt synes hun har en fantastisk givende jobb i akuttmottaket. – Jeg håper kroppen tåler turnuslivet til jeg går av med pensjon, sier hun.

Stine Hvesser Hagtvet (39)

Arbeidssted: Akuttmottaket, Akershus universitetssykehus

På akuttmottaket oppstår flere kritiske situasjoner samtidig. Mens jeg jobber med en kritisk syk pasient kan callingen pipe, og jeg må løpe videre for å ta imot en annen. For meg er det viktig å være der for pasientene når jeg tar dem imot. Jeg forsøker å få hver enkelt til å føle seg godt ivaretatt og sett. Noe jeg liker ved jobben min, er at det skjer noe hele tiden. 

Fokusskifte

Jeg har jobbet turnus i elleve år, og jeg vil fortsette med det til jeg går av med pensjon. Jeg ble ferdig utdannet sykepleier i 2006. Jeg jobbet to år på akuttmottak på Ahus, så jobbet jeg to år på legevakten i Oslo før jeg begynte i Norges største akuttmottak igjen i 2012. Jeg er veldig fokusert når jeg er på jobb. På fritiden har barna mine min fulle oppmerksomhet. Når jeg endelig har en frihelg, pleier jeg og mannen min å ha en «date night». Vi ser på en film, tar et glass vin eller gjør noe hyggelig sammen. 

Trening fjerner spenningene

Jobben som sykepleier er tøff. Det er både fysisk og psykisk krevende. Det blir hektiske dager. Uten systematiske rutiner kan turnusjobbing føre til stress og søvnmangel. Jeg må snu døgnet når jeg jobber turnus. Det er ikke mange timer i senga mellom kveld og dagvakt. Det er svært slitsomt for de aller fleste. Nok søvn og et balansert kosthold hjelper mot belastningen dette yrket har på kroppen. 

Jeg trener alltid på dagtid på treningssenteret der jeg bor. Jeg er kanskje unntaket, de fleste blir pigge etter en treningsøkt. Jeg, derimot, jeg blir trøtt. Trening gjør at kroppen blir rolig og alle spenninger i skuldrene blir borte. Det er veldig meditativt. Selvfølgelig er det individuelt hvordan og hvor godt man mestrer stresset. Det hender også at det blir litt kaos, og jeg ikke får sove.

Hektisk sesong

På Akuttmottaket kan vi ha en rolig morgen, mens andre dager som for eksempel sånn som i går, hadde vi ni pasienter fra morgenen. Vi merker ekstra stor pågang nå om dagen. Slik er det vel i influensasesongen. Å skifte inn og ut av smitteklær er ekstra tidkrevende. Heldigvis tar jeg influensavaksine hvert år.

Når vi er dårlig bemannet, strekker ikke alltid tiden til. Vi må hele tiden prioritere hvilke pasienter som er mest kritisk syke. Vi utfører et hav av oppgaver som ikke er synlige for den stakkars ­pasienten som ligger i gangen ­eller på venterommet og venter på tur. Jeg har opplevd både ­trusler, rusete og utagerende pasienter. Etter noen alvorlige ­hendelser har vi nå vektere ­døgnet rundt på akuttmottaket. 

Elsker jobben

Jeg har en fantastisk givende jobb, som jeg gleder meg til hver gang. Jeg ser frem til neste vakt. Og så kan jeg slappe av med en god treningsøkt. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø, og jeg elsker jobben min. Jeg håper kroppen tåler turnuslivet til jeg går av med pensjon.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse