fbpx Østfold på deltidstoppen Hopp til hovedinnhold

Østfold på deltidstoppen

Østfold har flere deltidsansatte sykepleiere enn resten av landet. Kun 56 prosent av sykepleierne i fylket jobber 30 timer eller mer i uka.

Arbeidsgiverorganisasjonen KS og de tre største arbeidstakerorganisasjonene i kommune-Norge undertegnet i forrige måned en erklæring de har kalt ”Det store heltidsvalget”. Målet er å bidra til at heltid blir normalen i kommunene.

 

Les: Heltid skapes lokalt

Les: Kulturbyggere for heltid

 

Fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund Østfold, Karen Brasetvik, mener Østfold-kommunene har en lang vei å gå.

Ifølge tall fra Fylkesmannen i Østfold er Østfold dårligst i landet på å tilby stillinger på over 85 prosent. Mens tall for hele landet viser at andelen som jobber 30 timer eller mer i uka er 67,1 prosent er tilsvarende tall for Østfold 56,7 prosent. Verst er kommunene Askim (50,0 prosent), Hobøl (50,7 prosent) og storkommunen Fredrikstad (57,4 prosent).

 – Vi ligger mye dårligere an enn landsgjennomsnittet. Det er ekstra ille at Fredrikstad kommune har så få sykepleiere i store stillinger, en vertskommune for sykepleierutdanningen, sier Karen Brasetvik.

Konstituert kommunesjef i seksjon for helse og velferd i Fredrikstad, Jon Erik Olsen, er heller ikke fornøyd med at kommunen har så mange sykepleiere i deltid.

– Det er ikke bra nok, sier Olsen til NRK Østfold.

 

Les: Tema Ufrivillig deltid

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse