fbpx Tre om Sykepleierkongressen Hopp til hovedinnhold

Tre om Sykepleierkongressen

2 000 sykepleiere har deltatt på NSFs store jubileumskongress i Oslo Spektrum 25. og 26. september. Tre av dem forteller hva som har gjort størst inntrykk.

- Hva vil du trekke fram fra kongressen?

 

Solfrid Kvande, intensivsykepleier, Sykehuset i Vestfold, Tønsberg

- De kulturelle innslagene har vært fantastisk flotte. I går åpnet Ole Edvard Antonsen kongressen med å spille trompet, og det var nydelig. Både i løpet av fagdagene og under festmiddagen var det innslag av høy kvalitet. Dette hadde jeg ikke forventet, men synes det er helt riktig prioritering når så mange mennesker er samlet.

 

Lise Nordahl, hovedtillitsvalgt, Medisinsk klinikk, Sykehuset i Vestfold, Tønsber g

- Jeg var så heldig å få være med i operaen på mandag, og det var veldig storslått. Jeg likte også de kulturelle innslagene på kongressen, der artistene sang sanger ut fra sine egne erfaringer. Det var veldig gripende.

Det faglige programmet har et stort mangfold, og jeg ser veldig tydelig at grunnleggende sykepleie er viktig over hele verden.

 

Merete Kristin Kleiven, sykepleier, Avdeling for kompleks epilepsi, Oslo universitetssykehus

- Rosemary Bryant, lederen for International Council of Nurses. Hun snakket om hvordan man kan implementere kunnskapsbasert kunnskap i praksis. I tillegg likte jeg å høre på Linda Aiken, som har dokumentert store forskjeller i pasientsikkerhet, både innad i land og land imellom.

Jeg har tro på samarbeid og at vi, selv om vi kommer fra ulike kulturer, blir enige om en internasjonal gyllen standard for pasientsikkerhet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse