fbpx – Vi er på samme lag Hopp til hovedinnhold

– Vi er på samme lag

– Jeg står bak dere. Jeg vil lytte. Jeg skal ta ansvar.

Jonas Gahr Støre hadde kun vært 100 timer i posten som ny helse- og omsorgsminister da han hilste deltakerne på Sykepleierkongressen og gratulerte NSF med sine 100 år og snart 100 000 medlemmer.

– La oss sammen gjøre et av verdens beste helsevesen enda bedre. Helse-Norge vil stoppe uten dere 100 000 sykepleiere.

Den nye helseministeren inviterte ikke bare til samarbeid, eller dialog i hans vokabular. Han gav uttrykk for full respekt for NSF og sykepleiernes kamp for egne interesser.

– Jeg forstår at lønn og fag henger sammen, og lover å lytte til kravene om høyere lønn og likelønn, sa Støre og fikk applaus tilbake fra forsamlingen.

 

Ser fram til statsbudsjettet

Jonas Gahr Støre støttet også sykepleierne som sier at det er behov for økt faglig bemanning i helsevesenet.

– Det er nok å nevne endringer i befolkningsstrukturen, livsstilsykdommer og for ikke å glemme den pågående samhandlingsreformen. Dere sykepleiere må lede an i dette arbeidet, utfordret helseministeren.

– Dere kan regne med meg når det gjelder arbeidet for bedre folkehelse, fortsatte en optimistisk Gahr Støre, som gledet seg til å legge fram statsbudsjettet 8. oktober.

Helseministeren høstet mye applaus under innlegget, og sykepleierne fikk kanskje litt større forventninger rundt bevilgningene til helsevesenet neste år.

– Mulighetenes sektor, ifølge helseministeren.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse