fbpx Feiringen er i gang Hopp til hovedinnhold
Norsk Sykepleierforbund 100 år:

Feiringen er i gang

NSFs logo illustrerer ”sol gjennom sky”. Da forbundets faggrupper innledet markeringen av 100 årsdagen med stand i Spikersuppa i Oslo i dag var det bare sol.

– Absolutt ikke noe å si på stemningen, heller ikke været, sier Bente Søfteland. Sykepleieren som til daglig jobber ved Voss Sjukehus er en av flere representanter fra NSFs mange faggrupper som presenterer seg på stand i Spikersuppa.

Etter en litt rolig start, begynner folk å strømme til de mange teltene bemannet av sykepleiere fra 23 ulike fagretninger som operasjonssykepleiere, barnesykepleiere, geriatriske sykepleiere og sykepleiere innen psykiske helse. Her kan besøkende snakke med sykepleiere innen forskjellige fagområder, få innblikk i teknisk utstyr og kunnskap om sykepleiefaget.

 

Se stemningsrapport fra spikersuppa.

Populære barnesykepleiere

– Det er fint å få frisket opp det man en gang har lært, sier Tonje Bjørnereim. Småbarnsmoren har stoppet opp ved standen til Barnesykepleierforbundet NSF.

– Ja det er viktig å holde kunnskapen ved like, svarer Beate Harvik. Barnesykepleieren ved Sykehuset Buskerud legger demonstrasjonsdukken til rette på teppet.

– Hvor mange kompresjoner? Småbarnsmoren vet det er kommet nye anbefalinger, men ikke hva de går ut på.

– Når det gjelder små barn starter du med fem innblåsninger, forsetter med 50 hjertekompresjoner. Deretter to innblåsninger og 30 kompresjoner. Barnesykepleieren forklarer og demonstrerer.

– Nå kan du prøve.

– Hvor langt ned skal jeg trykke fingrene? Det er ingen ting å si på konsentrasjonen da småbarnsmoren tar over. Det utveksles flere spørsmål og svar mens hun holder på.

– Nå tror jeg at jeg kan det. Tusen takk, sier en fornøyd Tonje Bjørnereim.

Mens hun har vært i aksjon har flere småbarnsforeldre med barnevogn stoppet opp. De vil også ha en demonstrasjon.

Også i og utenfor de andre standene begynner det å samle seg stadig flere besøkende. Standen vil holde på til klokka 16.00.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse