fbpx Mette-Marit skriver for Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Mette-Marit skriver for Sykepleien

Kronprinsesse Mette-Marit forteller om tre møter med sykepleiere i den ferske Sykepleien nr. 10, en påkostet jubileumsutgave i anledning Sykepleierforbundets 100-årsjubileum.

Kronprinsessen er en av mange bidragsytere til jubileumsutgaven av Sykepleien.

- Hennes engasjement i helsespørsmål er stort, så hun var ikke vanskelig å be, sier redaktør Barth Tholens i Sykepleien.

I teksten "Å møte sårbarheten" forteller kronprinsessens om tre møter med sykepleiere: Fra Malawi, Ullevål etter 22. juli 2011 og sykepleierstudentenes fagkongress i 2010.

- Midt i håpløsheten stod sykepleiere som rolige søyler av kunnskap og trygghet, skriver hun om møtet i Malawi.

Sykepleien ønsker med jubileumsbladet å se tilbake på Sykepleierforbundets historie, men også å se fremover. Leserne får presentert de viktigste hendelsene i forbundets 100 år lange historie med historiske bilder. Materiellet er hentet fra det nylig utgitte historieverket "Framvekst og profesjonalisering - Norsk Sykepleierforbund gjennom 100 år" av Ole Georg Moseng og Ellen Cathrine Lund.

 

 

Råd som gave

Leserne får også profilerte fagfolks råd om fremtiden. Professor og redaktør i Sykepleien Forskning Anners Lerdal ber NSF jobbe for økt kvalitet i kliniske ferdigheter. Tidligere NSF Student-leder Tone Moan ber forbundet ta bedre vare på nyutdannete sykepleiere.

Professorene Marit Kirkevold, Ole Berg og Kristin Heggen kommer med sine betraktninger rundt faget i seksjonen "Nye vyer - gamle bånd".

 

Et liv med NSF

Bladet byr også på en reportasjeserie om hva NSF gjør for medlemmene, fra de er studenter til de blir pensjonister. Her kan du for eksempel lese om Anne Mette Karlsen, som fikk hjelp til å få erstatning for yrkesskade.

- Midt i håpløsheten stod sykepleiere som rolige søyler av kunnskap og trygghet

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse