fbpx Legemiddelregning: Unngå regnefeil med app Hopp til hovedinnhold
Legemiddelregning:

Unngå regnefeil med app

Bildet viser appen

Det finnes en app som hjelper sykepleiere og leger med medikamentregning: Den heter «Legemiddelutregning», og kan lastes ned gratis.

– Mange sykepleiestudenter stryker til eksamen i medikamentregning. De vanligste regnefeilene er desimalfeil som betyr at pasienten får tidobbelt dose eller bare en tidel av dosen, sier Morten Finckenhagen, overlege ved medisinsk rådgivning i Legemiddelverket.

bildet viser Morten Finckenhagen

Forebygger farlige regnefeil

Legemiddelverket har i samarbeid med Helsebiblioteket utviklet en app som er enkel å bruke, og som forebygger slike potensielt fatale regnefeil.

– Den kan lastes ned gratis og bør egentlig brukes som en ekstrakontroll, også for alle som tror de er gode i hoderegning. Når det gjelder pasientsikkerhet, bør man forebygge at dagsform, multitasking og annet stress går utover kvaliteten på behandlingen som gis, sier Finckenhagen.

Hjelper med to ting

Appen «Legemiddelutregning» gir praktisk hjelp til to hovedtyper utregninger:

  • hvor mange tabletter, ml etc. den ordinerte legemiddeldosen tilsvarer eller hvilken infusjonshastighet som skal brukes
  • regning ved fortynninger

Appen tar utgangspunkt i aktuell legemiddelform, som for eksempel injeksjon, infusjon og tabletter, og veileder brukeren trinnvis frem til riktig svar.

«Legemiddelutregning» kan lastes ned fra App Store, Google Play og Helsebibliotekets nettsider.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse