fbpx Pasientskadenemnda anker ikke – Kenneth Nerby får erstatning for påført pilleavhengighet Hopp til hovedinnhold

Pasientskadenemnda anker ikke – Kenneth Nerby får erstatning for påført pilleavhengighet

Kenneth Nerby ble påført pilleavhengighet av helsevesenet og fikk medhold i retten. Dommen ankes ikke og blir nå rettskraftig.

I januar kom dommen Kenneth Nerby håpet på.

– Utrolig godt å få en bekreftelse på at pilleavhengigheten ikke bare har vært min skyld, sa Kenneth Nerby i et tidligere intervju med Sykepleien om dommen som slår fast at han ble påført avhengigheten av leger.

Usikkerhetsmomentet var om Pasientskadenemnda ville anke dommen.

Anker ikke

– Pasientskadenemnda kommer ikke til å anke og dommen blir om kort tid rettskraftig, sier advokat Janne Larsen til avisen Glomdalen.

Det betyr at Kenneth Nerby får erstatning fra Norsk pasientskadeerstatning og har fått medhold i at han har krav på erstatning for økonomisk tap etter skade påført av vanedannende medisiner i perioden 1994 frem til i dag.

Historie

Sykepleien har tidligere skrevet om Kenneth Nerby som meldte sin sak til Norsk pasientskadeerstatning i 2012. Der ble erstatningskravet avvist.

Han anket videre til Pasientskadenemnda, som kom frem til at behandlingen av mannen hadde vært innenfor god medisinsk praksis, med unntak av medisineringen i perioden 2007 til 2009. Nemnda mente imidlertid ikke at skaden skyldtes behandlingen, og mannen fikk igjen avslag på erstatningskrav. 

Da gikk han til sak mot Staten ved Pasientskadenemnda og har nå vunnet frem.

«Retten anser det klart at benzodiazepinavhengigheten er blitt påført av helsesystemet», heter det i dommen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse