fbpx Dette kan skape krøll i sengeleken Hopp til hovedinnhold
4 seksuelle utfordringer:

Dette kan skape krøll i sengeleken

En mann og en kvinne på soverommet. Mannen står inntil en vegg og ser misfornøyd ut.

Vaginisme, erektil dysfunksjon, prematur ejakulasjon og nedsatt seksuell lyst - de skaper alle trøbbel under dyna.

Vaginisme

Ufrivillige muskelsammentrekninger i skjeden, som gjør penetrering umulig. Seksuell tenning blir forbundet med smerte og frykt, og det utvikles en fobi for enhver inntrengning i skjeden.
Den danske gynekologen og sexologen Else Schytte Christensen har skrevet boken «Vaginisme – når kroppen siger nej». Ifølge henne vet man ikke særlig mye om vaginisme, utover at det er snakk om uønsket og ubevisst sammentrekning av skjedemuskulaturen. 
Smerter rundt skjedeåpningen, smerter i underlivet eller å ha vært utsatt for overgrep ser ut til å gi risiko for vaginisme, i tillegg til en særlig psykisk sårbarhet.
Kilde: Siv Gamnes og forskning.no

Erektil dysfunksjon

Manglende evne til å oppnå, eller vedlikeholde, tilstrekkelig reisning av penis til å kunne gjennomføre samleie med sædutløsing i skjeden. Defineres som et medisinsk problem om det skjer i en av fire situasjoner der ereksjon er ønsket. 
De vanligste årsakene er psykiske, som tidligere dårlig seksuell opplevelse, depresjon og prestasjonsangst. 
Erektil dysfunksjon er vanligere blant eldre enn yngre menn. Man antok før i tiden at nedsatt seksuell funksjon var en naturlig del av å eldes, men dette er en forestilling som er forkastet.
Kilde: nhi.no

Prematur ejakulasjon

Rask eller for tidlig utløsning hos menn. Dersom utløsningen kommer innen to minutter kvalifiserer det vanligvis for diagnosen, kombinert med at tilstanden er gjentakende og at den oppleves som et problem for pasient eller partner. Det finnes behandling mot for tidlig utløsning, både medisiner, psykologisk rådgiving og læring av seksuelle teknikker som forsinker utløsningen kan bedre tilstanden. Start-stopp-teknikk innebærer kort forklart å avbryte seksuell aktivitet og klemme over penis idet utløsning nærmer seg. Dette gjentas i 10 minutter eller 3–4 ganger før man ejakulerer.

Kilde: nhi.no

Nedsatt seksuell lyst 

Nedsatt lyst defineres som: Fravær av eller svekket interesse eller ønske om sex. Fravær av seksuelle tanker eller fantasier, og mangel på etterfølgende lyst. Motivasjonen for å forsøke å bli seksuelt opphisset er tynn eller fraværende. Manglende interesse oppfattes å være under det som oppfattes som normalt for aldersgruppen og varigheten av forholdet. Flere kvinner enn menn sliter med nedsatt sex-
lyst, viser studier. 
Total aversjon mot sex foreligger imidlertid sjelden.

Kilde: nhi.no

Klikk her for å komme tilbake til Temasiden

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse