fbpx 1. Morrabrødet som forsvant Hopp til hovedinnhold

6 Historier fra samtalerommet: 1. Morrabrødet som forsvant

Illustrasjon av ung mann som sitter i senga og ser ned mellom bena.
DET SITTER I HODET: Et legebesøk avkrefter at det er noe fysisk i veien. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Han har fått ny kjæreste, er glad i sex, men "junior" vil ikke stille opp.

Han er i begynnelsen av femtiårene og har vært alene noen år etter mange års ekteskap. Nå har han fått ny kjæreste, som er frigjort og veldig glad i sex.

Dette tar helt luven av ham og han greier ikke få ereksjon. Dette gjør ham fortvilet, han er fryktelig forelsket og livredd for å miste henne. Han har sånn ereksjonssvikt at han ikke engang har morrabrød.

På nettet har han lest at det er tegn på at det er noe alvorlig galt.

Et legebesøk avkrefter at det er noe fysisk i veien.

Løsning:

I dette tilfellet er det nok å overbevise ham om at problemet sitter i hodet og handler om at han er redd for å miste sin nye kjæreste. Han får råd om å snakke med henne og fortelle om sin frykt og usikkerhet.

Det gjør han, og han får ganske raskt ereksjonen tilbake.

Siste gang han kommer til rådgivning sier han at han ikke har behov for hjelp lenger, men bare møter for å fortelle at problemet er løst.

Klikk her for å komme tilbake til Temasiden

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.