fbpx 2. Den skamfulle posen Hopp til hovedinnhold

6 Historier fra samtalerommet: 2. Den skamfulle posen

Bilde av stomiposer
VANSKELIG: En kvinne velger å sove i dobbel pysj for å være sikker på at stomien ikke synes. Foto: Colourbox

En kvinne i et etablert parforhold våkner opp etter narkosen, kroppen er endret av kirurgen. Hun har fått stomi.

Hun orker ikke å se på seg selv. Mannen hennes vet hva hun har gått igjennom, men hun vil ikke vise ham hvordan det ser ut.

Hjemme igjen klarer hun etter hvert ikke å sove på samme rom som ham. Når de oppsøker hjelp, har det gått så langt at hun sover i dobbel pysj for å være sikker på at stomien ikke synes. I løpet av samtalene går hun motvillig med på å vise mannen stomien og hvordan den fungerer. Begge gråter.

Løsning:

De starter med sensualitetstrening og får tips om stillinger som gjør at begge kan være trygge på at det kjennes godt og trygt for begge to.

Klikk her for å komme tilbake til Temasiden

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.